ORTHODONTIST ZOETERMEER

Kinderen en volwassenen zorgeloos laten lachen. Daar draait het al sinds 1995 om bij  de praktijk van orthodontist Aart van der Meij aan het Promenadeplein in het Stadshart. Het rechtzetten van tanden en kiezen én het corrigeren van de kaakstand is een vak apart. “Daarnaast staan innovatie en nieuwe inzichten hoog in ons vaandel. We zijn dan ook bijzonder blij met de komst van orthodontist Pauline Steegmans bij onze praktijk,” vertelt Aart. Een introductie.

Orthodontist Pauline Steegmans versterkt het team van Orthodontist Zoetermeer!

“Het technische aspect binnen de orthodontie in combinatie met de zorgverlening aan voornamelijk kinderen waren mijn drijfveren om orthodontist te worden. Van jongs af aan wilde ik eigenlijk al orthodontist worden, maar hiervoor moet je eerst de opleiding tandheelkunde voltooien,” begint Pauline die in Leiden is opgegroeid. “Zo heb ik aan de universiteit van Groningen tandheelkunde gestudeerd. Deze studie duurde zes jaar. Daarna heb ik in Amsterdam de specialisatie tot orthodontist, een extra opleiding van vier jaar, gevolgd. Als orthodontist kijk je niet alleen naar de tanden en de esthetiek, maar naar het hele gezicht, de kaken ten opzichte van elkaar en de functie hierbij. De uitdaging van al deze aspecten in combinatie met de wens van de patiënt te betrekken in het behandelplan spreekt mij aan. Ik kijk er met veel plezier naar uit om deze zorg te verlenen bij de praktijk van Orthodontist Zoetermeer.”

ORTHODONTIST ZOETERMEER

ERVARING COMBINEREN MET INNOVATIE
Hoe ben je eigenlijk bij de praktijk terechtgekomen? “Via LinkedIn ben ik benaderd door een relatie van Aart en na een kennismakingsgesprek heb ik een paar dagen meegelopen. Tijdens deze dagen sprak met name de professionele visie van Aart over de orthodontie mij erg aan. Aart is natuurlijk een zeer ervaren orthodontist en ik verwacht veel van hem te kunnen leren. Verder staat hij open om samen na te denken over nieuwe inzichten, technieken en behandelplannen. Dat maakt Orthodontist Zoetermeer ook zo bijzonder: het combineren van ervaring met innovatie. Er zijn namelijk meerdere mogelijkheden binnen de orthodontie die tot een goed eindresultaat kunnen leiden. Tijdens de opleiding heb ik veel kennis en vaardigheden verworven, maar die moet je natuurlijk ook kunnen plaatsen in een ander perspectief.”

GOED INGESPEELD EN GEMOTIVEERD TEAM
“Inmiddels ben ik officieel gestart als orthodontist in de praktijk van Aart. Door het professionele team dat uitstekend op elkaar is ingespeeld, verliepen mijn eerste dagen heel prettig. Het team is uitermate gemotiveerd en de praktijk draait goed en professioneel. Bij orthodontie is naast goede samenwerking ook de sfeer essentieel voor het bereiken van optimale resultaten. Daarnaast vind ik het leuk om aan kinderen tussen 10 en 16 jaar uit te leggen wat het doel van de beugel is en waarom deze in sommige situaties zo belangrijk is. De orthodontist stelt een diagnose, ontwikkelt een passend behandelplan en voert uit, maar de medewerking van de patiënt is minstens zo belangrijk. Je ziet een patiënt maandelijks gedurende twee jaar, dus een goede band is essentieel. Vaak komen patiënten met een esthetische vraag. Ik haal mijn voldoening uit het combineren van die esthetiek met de functionaliteit. Een mooi gebit is voor het leven en dat vraagt om precisie en zorgvuldigheid.”

Promenadeplein 119
2711 AB Zoetermeer
079 - 342 36 32
info@orthodontistzoetermeer.nl
www.othodontistzoetermeer.nl