Mijn Zaak Zoetermeer MAGAZINE NR 1 - MAART 2020

AVIVA

3 juni 2019 was een bijzondere dag voor Eibert Buitenhuis en Margreeth Worp-van den Berg. Die dag openden zij, toen nog zonder patiënten, de deuren van Aviva Huisartsen. Bijna een jaar later is de jonge huisartsenpraktijk uit Meerzicht gegroeid naar 750 patiënten, maar er is nog ruimte voor nieuwe patiënten!

Op zoek naar een nieuwe huisarts? Kies met Aviva voor jong en fris

Jong en fris. Dat zijn de termen die er meteen uitspringen als je denkt aan Aviva Huisartsen. Bij binnenkomst heeft de wachtruimte van de praktijk aan de Herenwaard 185 een huiselijke sfeer. Veel tijd om door de magazines te bladeren zul je niet krijgen, want huisartsen Eibert en Margreeth zorgen voor zo kort mogelijke wachttijden. “Mensen komen op een kwetsbaar moment naar de huisarts. Zij moeten zich dan prettig voelen. Patiënten mogen geen drempel ervaren om hier binnen te stappen en daar zorgen wij voor door bereikbaar en benaderbaar te zijn”, zegt Eibert, die naast Margreeth met assistente Esma Karahan-Ugur het Aviva-team vormt.

INLOOPSPREEKUUR
Eibert en Margreeth leerden elkaar kennen bij een andere huisartsenpraktijk in De Leyens. “Maar toen kwam deze kans langs. Het was een spannende stap, maar het geeft juist energie. Wij doen het namelijk vanuit onze eigen visie. Zo houden wij elke maandag, woensdag, donderdag en vrijdag een inloopspreekuur van 8.00 tot 9.00 uur. Patiënten hoeven dus niet te bellen voor een afspraak, maar kunnen voor korte klachten gewoon binnenlopen.”

AVIVA

GEZONDHEIDSADVISEUR
Vooral de werkwijze van Eibert en Margreeth is verfrissend te noemen. “Wij zien onszelf meer als een gezondheidsadviseur. In een open gesprek bespreken wij de lichamelijke klachten van de patiënt en geven met onze kennis een duidelijk advies. Samen bespreken we welke oplossing het beste past, maar laten de patiënt vrij om de keuze over zijn gezondheid te maken. Zij krijgen bij ons dus veel vrijheid. Hierdoor is de tevredenheid van onze patiënten heel hoog. Bovendien speelt preventie een belangrijke rol.”

BAND OPBOUWEN
Bij Aviva staan de huisarts en patiënt op gelijk niveau. “Wij bouwen een band op met onze patiënten. Vooral met degenen die wij vaker zien. Zeer zieke patiënten bezoeken we wekelijks thuis. Ook hun familieleden leren wij vanwege de intensieve begeleiding goed kennen. Het voelt goed om anderen te helpen, maar zijn zelf ook open over ons eigen leven.”

ONLINE REGELEN
Elke patiënt kan in het beveiligde online patiëntenportaal Mijngezondheid.net en de app Medgemak 24/7 afspraken inplannen, een herhaalrecept aanvragen, een e-consult sturen of labuitslagen inzien. Eibert: “Nog een goed voorbeeld van laagdrempelig communiceren. Het is jouw dossier, wij werken er alleen mee.”

Aviva Huisartsen
Herenwaard 185
2716 XV Zoetermeer
(Op de 2de verdieping, boven het winkelcentrum)
079 - 200 2 200
info@avivahuisartsen.nl
www.avivahuisartsen.nl