optique rêne

Wat zijn onze ogen belangrijk. Maar daar staan we weinig bij stil. Goed kunnen zien, nemen we al snel voor lief. Behalve als we problemen hebben met onze ogen. Bij Optique René kun je dan terecht voor deskundig advies op het gebied van oogmetingen en optometrie, maar natuurlijk ook voor de aanschaf van brillen, contactlenzen en zonnebrillen!

Ook voor oogzorg naar Optique René

Een opticien doet tegenwoordig veel meer dan alleen brillen en contactlenzen verkopen. Daar is Optique René een perfect voorbeeld van. Steeds vaker brengen mensen met oogproblemen eerst een bezoek aan Optique René in de Dorpsstraat. “Als optometrist richten wij ons de laatste tijd steeds meer op de oogzorg. De samenwerking in Zoetermeer met huisartsen, oogartsen en optometristen zal in de toekomst geïntensiveerd worden. Zo kan de oogarts gerichter een patiënt zien, waardoor de wachttijden korter worden”, vertelt René Tegelaar, die in januari al 20 jaar met Optique René gevestigd is aan de Dorpsstraat 93.

optique rene

SPECIALE METINGEN
De optometristen van Optique René zijn gespecialiseerd in het opsporen van oogafwijkingen door speciale metingen. Dat kan bijvoorbeeld bij netvliesveroudering, suikerziekte (diabetes mellitus), een te hoge oogdruk of wanneer er een oogziekte in de familie voorkomt. “Met de nieuwste apparatuur kunnen we een scan maken van de binnenkant van het oog, waarmee we het netvlies in lagen kunnen beoordelen. Waar zit het probleem en waardoor is het ontstaan? Sommige oogafwijkingen hebben meer zorg nodig dan een bril op de neus zetten en klaar.” Ook bijziendheid is een steeds groter wordend probleem. “Vooral bij jongeren die vaak binnen zitten en naar korte afstanden kijken, zoals schermen van computers en televisies. Hiervoor zijn speciale lenzen aan te passen die de achteruitgang kunnen remmen.” Kinderen onder de 12 worden dan ook altijd gedruppeld voor de juiste meting.

VERRIJKING
Waarom René jaren geleden met de oogzorg begon? “De interesse in mijn vak. Ik ben lang geleden als opticien begonnen, omdat ik zelf brildragend ben. Ik wilde weten hoe het allemaal in elkaar steekt. Het is fijn om met de oogzorg nóg meer mensen te kunnen helpen. Het is een verrijking van het vak. Maar een bril maken blijft toch het leukst om te doen, hoor. Van een montuur en twee glazen een mooie bril maken voor een klant, die daar weer blij mee is. En weer goed kan zien!”

EXCLUSIEVE MODELLEN
Want naast de oogzorg heeft René natuurlijk ook nog contactlenzen, zonnebrillen en brillen met exclusieve modellen van echte brillenmerken. “Dat hoeft niet altijd veel te kosten. Je krijgt wel waar voor je geld. Hoe zit de bril op de neus en achter de oren? De pasvorm is vaak mooier dan bij bekende modemerken. Onze modellen worden met zorg gemaakt.”

Dorpsstraat 93
2712 AE Zoetermeer
079 - 316 45 75
zoetermeer@optiquerene.nl
www.optiquerene.nl