Mijn Zaak Zoetermeer KRANT NR 9 - SEPTEMBER 2023

spel en meer

Sommige dromen komen uit. In 2015 openden Edwin Niemans en zijn vriendin Jantine Spel en Meer aan de Dorpsstraat in Zoetermeer. “De focus lag op familie-, bordspellen en card games zoals Pokémon en Magic,” vertelt Edwin. “Achter in de winkel hadden we zes tafels staan voor 24 spelers. Het draaide dus vooral om samen spelletjes spelen. Een grotere winkel in dezelfde straat met ruimte voor 40 spelers was twee jaar later een feit. Helaas gooide Corona roet in deze activiteit. Thuis spelletjes spelen, werd vervolgens booming business. Begin 2022 waagden we de stap naar het oude Daka Sport pand van 1400 m2 aan de Warande in het Stadshart. Zoetermeer mag trots zijn, want Spel en Meer is de grootste spellenwinkel van Nederland en misschien zelfs van Europa.”

Ontdek de grootste spellenwinkel van Nederland!

UITGEBREID FABER-CASTELL ASSORTIMENT
“Veel mensen pakten tijdens corona hun hobby weer op zoals modelbouw, schilderen en tekenen. Daardoor breidde ons assortiment zich razend-snel uit. Naast de vele bord- en kaart-spellen, hebben we namelijk zes wanden vol met teken- en schilder-benodigdheden. Sommige mensen weten niet dat wij naast het stan-daardassortiment van Faber-Castell een repertoire van unieke, exclusieve en gelimiteerde producten voor professionals en semi-professionals in huis hebben. Van unieke matgrafiet-potloden tot duurzame puntenslijpers. Bovendien weten we alles over de Faber-Castell-producten. Welk effect(en) wil je bereiken? Het ene (kleur)potlood is de andere niet.”

spel en meer

TOE AAN EEN NIEUW SPANNEND SPEL?
“Verstand van spellen is essentieel. Ben je toe aan een nieuw spel? Welke (familie)spellen heb je al? Als het klassiekers betreft zoals Monopoly, Mens-erger-je-niet en Stratego, dan bieden we een basisfamiliespel aan. Maar als je al Catan of Carcassonne speelt, dan willen we je triggeren om een uitstapje te maken naar een ander spannend spel zoals Dominion, een deck builder game. Je kunt ook kiezen voor een samenwerkingsspel zoals Pandemic, een bordspel dat bijzonder populair werd tijdens corona. Je speelt namelijk samen tegen het spel om vier virussen onschadelijk te maken. Tot slot hebben we ook high-end spellen, dat zijn avontuurlijke bordspellen met miniatures.”

“SNOEPWINKEL” VOOR JONG TOT OUD
Als je binnenkomt, kijk je je ogen uit. Toch is Spel en Meer heel overzichtelijk ingedeeld rondom verschillende thema’s. “Voor iedere leeftijd vind je hier een geschikt spel,” vervolgt Edwin. “Verder is er een aparte afdeling voor avonturen-spellen zoals Dungeons & Dragons, compleet met miniaturen en mate-rialen om ze zelf te kunnen beschil-deren. Zo hebben we twee tafels waar men veldslagen kan spelen. Ook puzzels, Lego, kaartspellen, creamaterialen, diamond painting, knuffels, merchandise en modelbouw worden in aparte paden gepresenteerd. Uiteraard behoort speluitleg tot onze service.”

TOERNOOIEN & SPELAVONDEN
“Naast de mogelijkheid om een middeleeuwse themakamer te huren, zijn er op zondag, woensdag-, vrijdag- en zaterdagavond wedstrijden zoals Yu-Gi-Oh!, Pokémon, Lorcana en Magic. Ieder kwartaal organiseren we een internationaal toernooi om punten te behalen voor de Wereld-kampioenschappen. Wil je een spel spelen en nieuwe mensen ontmoeten? Kom dan zaterdagavond ook eens langs. De exacte data vind je op onze website of Facebook-pagina. Je bent welkom in de grootste spellenwinkel van Nederland!”

SPEL EN MEER
Warande 12 (Stadshart)
2711 HZ Zoetermeer
Parkeren P4: uitgang 3e etage Action
079 - 737 00 38
info@spelenmeer.nl
www.spelenmeer.nl