Mijn Zaak Zoetermeer KRANT NR 1 - JANUARI 2021

senator

Astrid Kooij-van der Does heeft een bewogen tijd achter de rug. Ze nam vorig jaar het administratie-, belasting- en advieskantoor over van haar ouders, nadat haar moeder plotseling overleed. Toch was er ook goed nieuws: Vorig jaar september trok zij met Senator Administraties & Advies in haar nieuwe pand aan de Willem Dreeslaan 232.

Na bewogen periode maakt Senator met nieuw pand ook een nieuwe start

Op 12 maart 2018 overleed Astrids moeder Ada van der Does aan de gevolgen van leverkanker. Ada had Senator samen met haar man Albert in 1995 opgericht op hun zolderkamer aan de Shakespearezijde. Senator groeide flink uit z’n jasje, met in 2002 de verhuizing naar de Absrechtstraat tot gevolg. Daar kwam Astrid in 2011 ook in dienst van Senator. De verwachting was dat zij langzaamaan het bedrijf over zou nemen. “Je kan veel plannen in het leven, maar zeker niet alles”, aldus Astrid.

HUISELIJKE SFEER
Astrid nam per direct de volledige werkzaamheden over. “Mijn vader heeft nog een adviserende rol. In 2019 kreeg ik de kans om een nieuwbouwpand te kopen, dat vier keer zo groot is. De verhuizing voelde als een nieuwe start”, zegt ze trots en kijkt om zich heen in haar nieuwe kantoor. Een uitvergrote foto van De Slufter op Texel, de plek waar de as van haar moeder werd uitgestrooid, is een blikvanger in de wachtkamer.

senator

PERSOONLIJK
Dat Astrid openhartig vertelt over het over-lijden van haar moeder is tekenend voor de persoonlijke benadering van Senator. “Onze opdrachtgevers delen hun persoonlijke verhaal, dus wij doen dat ook. Ondernemers geven wij een helder inzicht in hun financiële positie en bedrijfsontwikkeling. Met de daarop gebaseerde advisering houden we daar ook rekening mee. Soms is een klant er bijvoorbeeld aan toe om een besloten vennootschap te worden, maar wil die persoon het wel? Sommigen blijven liever een eenmanszaak. Wij denken proactief mee, maar dringen niets op.”

BRANCHE
Met drie medewerkers onder haar hoede bedient Astrid mkb’ers uit vrijwel het hele land en zelfs enkele uit het buitenland. Een horeca-onderneming, kapsalon, autohandelaar en bouwbedrijf, voor vrijwel elke branche is Senator het aangewezen administratiekantoor mede dankzij het NOAB-kwaliteitskeurmerk.

ALLES OF GEDEELTE
Senator kan de volledige financiële administratie overnemen of deze controleren en corrigeren. “Wij kunnen de belastingaangiftes van een eenmanszaak, VOF, BV, maatschap of stichting verzorgen. Daarnaast stellen wij periodieke verslagen en jaarverslagen op en kunnen we de personeelsadministratie regelen. Veel mensen denken dat een administratiekantoor de administratie doet en een accountants- kantoor de jaarrekening opstelt. Dat is niet zo! Wij maken de volledige jaarrekening, volgens de algemene wet en regelgeving. Wij verrichten alle facetten, behalve voor de NV’s en beursgenoteerde bedrijven. Zij hebben mogelijk wel een accountant nodig.”

IEDEREEN IS WELKOM 
Met elke ondernemer wordt van tevoren een vast bedrag afgesproken voor het jaar, met een all-inn pakket. Hoe je de financiële administratie aanlevert, maakt niets uit. Met een schoenendoos met bonnetjes, een ordner of digitaal. Het mag allemaal!

SENATOR ADMINISTRATIES & ADVIES
Willem Dreeslaan 232
2729 NJ Zoetermeer
079 - 341 30 43
info@senatorbv.nl
www.senatorbv.nl