Mijn Zaak Zoetermeer MAGAZINE NR 1 - MAART 2020

RISE AND SHINE

Mindfulness is een manier van leven, waarin je je bewust bent van het hier en nu. De training is effectief gebleken bij onder meer werkstress en burn-out, somberheid en depressie, emotionele gevolgen van ernstige ziekte en psychische klachten op het gebied van angst, spanning en onrust. Sonja van der Vlist van praktijk Rise and Shine leert het je!

Mindfulnessmomenten zijn als zonnestralen op een dag

Vanaf 1988 was Sonja werkzaam als verpleegkundige in het ziekenhuis en de thuiszorg. In haar laatste jaren als uitvoerend verpleegkundige deed ze de studie mindfulness, omdat ze in haar werk als gespecialiseerd verpleegkundige meer diepgang zocht. Vanwege persoonlijke omstandigheden koos ze volledig voor mindfulness met haar praktijk Rise and Shine: “Ik wil nog steeds mensen helpen. Dat zit in mij. Ik krijg zo veel positieve reacties van cliënten. Vaak hoor ik: door de training zit ik veel beter in mijn vel.”

POSITIEF DENKEN
Mindfulness is voor iedereen die de kwaliteit van zijn leven wil verbeteren. Het leert je om niet bezig te zijn met herhalingen van herinneringen, fantasieën of doemscenario’s voor de toekomst. Mindfulness leert aandacht geven aan wat er positief en mooi is in het leven, ondanks de stresssituatie waarin jij je vaak bevindt. Tijdens de training werkt Sonja individueel of met maximaal twee personen. Gedurende 8 weken kom je langs op de praktijk voor 1,5 uur per week. Er worden verschillende vaardigheden aangeleerd, zoals: ademfocus, meditaties, bodyscan en yoga. De kosten voor gehele training zijn slechts 99 euro. Hierdoor is het voor iedereen toegankelijk.

RISE AND SHINE

WIE BEN JE?
Sinds 2012 heeft Sonja al bijna 1000 mensen behandeld. Zij melden zich zelf bij haar of worden doorgewezen door bijvoorbeeld huisartsen, ziekenhuizen en psychologen. Haar jongste cliënt was 18 jaar en haar oudste 86. “Je hebt vaak niets te vertellen over wat jou in het leven overkomt, maar wel hoe je ermee omgaat. Wie bepaalt de regels?” Dat laatste leer je bij een-op-een coachingsessies. “Wie ben je? En als jouw werk wegvalt, wie ben je dan? Daar hebben veel mensen moeite mee. Wil je erbij horen of denk je dat mensen iets van jou verwachten? Laatst zei een cliënt: ‘Ik doe nog steeds wat mijn moeder van mij verwacht, maar zij is allang overleden.’”

COUNSELING & ACT
Counseling doet Sonja speciaal voor mensen die tijdelijk niet lekker in hun vel zitten. Dit kan te maken hebben met een onverwerkt trauma of emotionele problemen uit het verleden. Ook geeft ze Acceptance and Commitment Therapy (ACT). Deze gedragstherapie helpt cliënten om op een flexibele manier om te gaan met de obstakels die ze tegenkomen (acceptance), zodat men kan blijven investeren in de dingen die ze écht belangrijk vinden (commitment).

Loosduinenstraat 6
2729 CZ Zoetermeer
06 - 23 98 52 43
info@mindfulnessriseandshine.nl
www.mindfulnessriseandshine.nl