PATERNOTTE UITVAART

“Ik zie mensen regelmatig worstelen met de vraag hoe hun partner of ouder hun afscheid zou hebben gewild. Tijdens het leven hebben ze veel met elkaar besproken, alleen over de uitvaart is amper een woord gerept.” Een gemiste kans vindt Karen Paternotte van Paternotte Uitvaartzorg. Immers, door heel eenvoudig een wilsbeschikking in te vullen ben je de regisseur van je eigen afscheid. “En daarmee laat je je dierbaren niet met lastige vragen achter.”

‘Met een wilsbeschikking ben je de regisseur van je eigen afscheid’

Toegegeven, we denken liever niet aan de dood en praten er nog minder graag over. Toch is het verstandig om eens over je eigen uitvaart na te denken. “Met een wilsbeschikking leg je je wensen exact vast en creëer je vooral rust en tijd voor de nabestaanden om te rouwen”, vertelt Karen. “Want niets is voor hen vervelender dan als de periode tussen overlijden en de uitvaartplechtigheid overschaduwd wordt door de vraag ‘wat zou hij of zij hebben gewild?’”

PATERNOTTE UITVAART

In de wilsbeschikking kun je de meest essentiële gegevens voor de nabestaanden op een rijtje zetten. Waar wil je begraven of gecremeerd worden? Kies je een massief houten kist of ga je voor een ecologisch verantwoord alternatief zoals riet, wilgentenen of bamboe? Hoe moet de samenkomst eruit zien, en waar wordt die gehouden? Koffie met cake of een borrel met heerlijke hapjes? Welke muziek moet er klinken en wie moeten er gaan spreken? Naast alle persoonlijke wensen is er ook ruimte voor het noteren van zakelijke gegevens en wachtwoorden van bijvoorbeeld banken, telefoon en social media. Als uitvaartverzorger weet Karen dat een waardig afscheid de pijn verzacht en helpt bij de verwerking van het verlies. “En zeker als het afscheid door de overledene min of meer zelf is geregisseerd.”

GRATIS
Een wilsbeschikking is bij Paternotte Uitvaartzorg gratis op te vragen. “En je kan de wilsbeschikking zo vaak aanpassen als je wilt”, aldus Karen Paternotte.

079 - 303 22 03
info@paternotteuitvaart.nl
www.paternotteuitvaart.nl