TICO

Iedereen heeft wel een paar oude schoenen in de kast liggen. Een paar dat je eigenlijk nooit meer draagt. Schoenen waarvan je misschien niet eens meer wist dat je ze überhaupt had. Tico Roozendal roept inwoners van Zoetermeer op om die oude schoenen in te leveren bij Tico Schoenmakerij.

Lever oude schoenen in en help Tico opnieuw aan GOUD!

Volgend jaar gaat de op Curaçao geboren Meester Schoenmaker Tico met zijn team weer meedoen aan de internationale vakwedstrijd, die elke drie jaar voorbij komt. Eerder won hij daar al de titels Goud (1x), Zilver (2x) en Brons (1x). “We hebben al veel prijzen gewonnen”, zegt Tico trots, met achterop zijn overhemd: Winnaar Goud. Om weer een titel binnen te slepen heeft hij oude schoenen nodig, zodat zijn leerlingen die kunnen opknappen.

INLEVEREN MAAR
De schoenen kunnen worden ingeleverd bij de drie vestigingen van Tico Schoenmakerij in het Stadshart (Passage en naast AH XL) en in winkelcentrum Oosterheem. “De jongeren die voor mij werken kan ik ervaring op laten doen door hen te laten oefenen op oude schoenen. Ik heb er zo veel mogelijk nodig. Door oude schoenen in te leveren kan Zoetermeer ons dus helpen om misschien weer aan Goud te komen. Het maakt niet uit wat voor schoenen het zijn. De jongens moeten namelijk leren om elke soort schoen te kunnen maken.” De opgeknapte schoenen doneert Tico, die meerdere goede doelen steunt, aan de Voedselbank Zoetermeer.

TICO

TOPCONDITIE
Tico is in Zoetermeer en zelfs daarbuiten bekend geworden door de vele jongeren die hij hoogstpersoonlijk van de straat heeft geplukt en een stageplek of zelfs werk bezorgde bij één van zijn schoenmakerijen. Daar kunnen Tico en zijn jongeren schoenen van onder meer Greve, Van Bommel en Van Lier met de originele onderdelen in topconditie houden. Het normale werk gaat natuurlijk ook gewoon door. “Natuurlijk hebben we ook voor gewone schoenen verschillende steunzolen, binnenzolen en schoenbedzolen. Datzelfde geldt voor wandelschoenen en damesschoenen. We kunnen zelfs de schachten van dameslaarzen laten innemen of juist breder laten maken. De laars kunnen we zo speciaal op maat maken. En we kunnen schoenen altijd laten reinigen en stomen, zodat ze weer als nieuw lijken.”

VEEL MEER
Tico is bovendien gespecialiseerd in veters, voor schoenen van dure merken, sneakers en kinderschoenen. Naast allerlei soorten veters vind je in de knusse schoenmakerijen leren portemonnees en riemen.  De bekendste schoenmaker van Zoetermeer kan ook naamplaten leveren en sleutels laten bijmaken. “Een gewone sleutel, autosleutel, puntjessleutel, met of zonder certificaat. Die worden gemaakt, terwijl de klant wacht.”

SCHOENMAKERIJ TICO
Westwaarts 41B
2711 AD Zoetermeer
079 - 360 80 96
www.schoenmakerijtico.nl

​​​​​​​