lasso

Halverwege de jaren ’80 studeerde Peter Trimbos af aan de School voor Fotografie en Fototechniek. Sinds 1993 houdt de fotograaf én interieurverbeteraar zich bezig met professionele digitale fotografie,  beeldbewerking en vanaf 2002 met interieursigning. In april 2014 startte hij Laskoo Happy Walls. “De focus ligt op originele wanddecoratie die bijdraagt aan meer sfeer in een interieur én een blij gevoel,” vertelt Peter.

Laskoo Happy Walls creëert wow-effect & good vibrations

“Werkgevers erkennen inmiddels dat een kantooromgeving er anders uit moet zien. Het is tegenwoordig niet alleen de werkplek, maar ook de huiskamer van de organisatie. Steeds meer bedrijven maken dan ook gebruik van mijn expertise. Zo kreeg ik via een bouwkundig adviesbureau de opdracht voor de metamorfose van een wand in een multifunctionele ruimte. De wand van de kantine & flexplek was ongeveer 16 x 2.70 meter en bestond uit een beton-, glas- en systeemwand. Aanvankelijk zocht de opdrachtgever een aannemer voor een compleet nieuwe wand. Vervolgens zou ik deze wand met een mooi plaatje decoreren. Na inventarisatie heb ik voorgesteld om zowel de voorzetwand als het plaatje te realiseren.”

lasko

MEERDERE VLIEGEN IN ÉÉN KLAP
“Voor de ruwe wand, die eigenlijk eerst strak getrokken moest worden, hebben we een houten subframe gemonteerd met kunststofprofielen en daar hebben we het door een grafische vormgever ontworpen doek met het logo van het bedrijf in verschillende formaten in gespannen. Uit ervaring hoorde ik ook een nagalm in de ruimte van 100 m2. Daarom hebben we achter het doek geluiddempend materiaal geplaatst, zodat de akoestiek aanzienlijk ver-beterde. Dankzij mijn werkwijze kun je snel en schoon werken. Verder heb je geen dure aannemer, stukadoor en schilder meer nodig. Mijn voorstel leverde dus naast tijdwinst, een betere akoestiek, een prachtig plaatje ook nog een aanzienlijke kostenbesparing op. Een kwestie van meerdere vliegen in één klap slaan met als resultaat een blije klant.”

MAATWERK IS UITDAGING
“Voor het LUMC Leiden heb ik net een mooi project afgerond met wanddecoraties in een gerestylede koffiekamer. Een uitdaging, want ik mocht niet plakken, boren en/of schroeven. Na overleg met de facilitair manager mochten we alleen een artrail monteren in een bestaande plafondlat. Vervolgens heeft de klant gekozen voor drie afbeeldingen: een typisch Leids stadsgezicht, de Morspoort, duinen & zee en bollenvelden. De foto’s maak ik zelf. Je krijgt dus origineel en actueel maatwerk. Zo kon ik ook de kleuren en de verhouding van het panoramische beeld goed op elkaar afstemmen.”

SAMENWERKING IS ESSENTIEEL
“Via een interieurarchitect uit mijn netwerk werd ik betrokken bij de restyling van het verzorgingstehuis Irishof in Gouda. Grote afbeeldingen van irissen zouden de wanden van de entree verfraaien. De weerbestendige bloemenwand moest buiten beginnen en gebogen doorlopen in de entreeruimte. Verder moesten we rekening houden met diverse uitsparingen. Via een speciaal procedé hebben we vervolgens de print op de schone en stofvrije buitenmuur aangebracht. De ontwerper wilde per se gele irissen en die heb ik in het bloeiseizoen bij een iriskweker in Flevoland gefotografeerd. Het resultaat is fantastisch! Uiteindelijk merk je dat de nauwe samenwerking tussen de verschillende partijen essentieel is voor uniek maatwerk.”

LASKOO HAPPY WALLS
Marotplan 78
2728 EZ Zoetermeer
079 - 888 32 80
06 - 811 570 84
peter@laskoo.nl
www.laskoo.nl