Mijn Zaak Zoetermeer MAGAZINE NR 1 - MAART 2020

Langeland huidkliniek

Tien jaar geleden verhuisde de afdeling Dermatologie van het LangeLand Ziekenhuis door ruimtegebrek naar de Europaweg 151. Vanaf de start van de LangeLand Huidkliniek in 2010 werken de dermatologen nauw samen met verwante disciplines: de huidtherapeuten, elastische kousen specialisten en medisch pedicure. Tegelijkertijd werd de EOS Huidlaserkliniek geopend met de focus op onder andere tatoeageverwijdering, acne, pigmentstoornissen en overbeharing. “De Huidkliniek is de afgelopen jaren fors gegroeid naar ongeveer 19.000 cliënten per jaar. Sinds 2019 hebben we ook een tweede vestiging in het gezondheidscentrum aan de Hofkampweg in Wassenaar. Steeds meer cliënten die bij ons medische zorg ontvangen, verzoeken ons ook cosmetische ingrepen te verrichten in de vertrouwde omgeving van de LangeLand Huidkliniek,” vertelt dermatoloog V. Basdew.

Langeland huidkliniek biedt al tien jaar het comfort van een privékliniek en de kwaliteit van een ziekenhuis!!

“Cosmetische zorg zoals de behandeling van lichte vormen van spataderen die ontsierend zijn, goedaardige moedervlekken, onderhuidse cystes, ouderdomswratten en vlekken die niet verdacht zijn, worden niet meer vergoed door de zorgverzekeraars. Hetzelfde geldt voor collega’s van de plastische chirurgie, die eveneens aan de Europaweg zijn gevestigd. Dat betreft borstcorrecties, ooglidcorrecties, wenkbrauwliften en buikwandcorrecties. Onze specialisten kunnen deze behandelingen professioneel, veilig en betaalbaar uitvoeren. Je hebt voor deze behandelingen geen verwijzing van de huisarts nodig. Als op basis van het intakegesprek blijkt dat de behandeling van bijvoorbeeld spataderen wel onder de verzekerde zorg valt, is uiteraard alsnog een verwijsbrief noodzakelijk. De kosten blijven dan beperkt tot het intakegesprek. Al met al bieden we het comfort en de service van een privékliniek en de kwaliteit van een ziekenhuis.”

Langeland huidkliniek

ACHTER ELKE HUID SCHUILT EEN VERHAAL
“Als er iets mis is met je huid, ga je naar de dermatoloog of huidtherapeut. Een dermatoloog is medisch gespecialiseerd in huidziekten. Wij diagnosticeren en behandelen dus huidziekten. Een huidtherapeut vult eigenlijk de dermatoloog aan bij de behandeling van allerlei huidaandoeningen die de schoonheidsspecialist niet mag verrichten. Onze dermatologen en huidtherapeuten werken dan ook nauw samen, ook met andere specialisten. Maar achter elke huid schuilt een verhaal. Zo vereist een donkere huid bijvoorbeeld een specifieke aanpak, omdat deze huid uitermate gevoelig is. De huidtherapeuten van de EOS Huid-laserkliniek zijn erin gespecialiseerd. Met moderne en geavanceerde lasers kunnen we bijvoorbeeld overtollige haartjes en pigmentvlekken efficiënt aanpakken. Een agressieve aanpak kan zelfs leiden tot overmatig littekenweefsel en/of vlekvorming. Deze ontsierende beschadigingen kunnen we met de kennis van onze zeer ervaren dermatologen en huidtherapeuten voorkomen!”

VERWIJDERING TATOEAGE(S) EN OVERTOLLIGE HAARGROEI
“Verder zien we steeds meer mensen die hun tatoeage(s) en/of overtollige haargroei professioneel willen laten verwijderen. De huidtherapeut beoordeelt de huid om vast te stellen wat de meest geschikte laserbehandeling is. Als er medische factoren meespelen, dan zal de dermatoloog de behandeling beoordelen. Na het eerste vrijblijvende consult weet je dus precies waar je aan toe bent. Regelmatig worden ‘Cosmetische Speeddate’ avonden georganiseerd waar zo’n eerste consult gratis wordt aangeboden. De vervolgbehandelingen kunnen zonder lange wachttijden worden ingepland. Uiteraard gebruiken we uitsluitend moderne en geavanceerde apparatuur die ook uitermate geschikt is voor de donkere huid.”

LANGELAND HUIDKLINIEK
Europaweg 151
2711 ER Zoetermeer
079 - 346 28 86
info.huidkliniek@langeland.nl
www.langelandhuidkliniek.nl

EOS HUIDLASERKLINIEK
079 - 346 26 84
info@eoshuidkliniek.nl
www.eoshuidkliniek.nl