Mijn Zaak Zoetermeer MAGAZINE NR 7 - OKTOBER 2021 GEZONDHEID

DE UITKOMST

Omdat we nu nog bewuster zijn van onze gezondheid, wandelen we vaker dan voorheen. Zodoende krijgt Pascal Govaars van Schoenmakerij De Uitkomst met regelmaat de vraag of hij kapotte wandelschoenen kan repareren. Met zijn speciale pers kan hij dat zeker!

Kapotte wandelschoenen weggooien? Zonde! Pascal maakt ze zo goed als nieuw

Bezitters van de bekende Dubarry laarzen, bergschoenen en wandelschoenen kennen het probleem inmiddels wel: de dempingslaag tussen de schoen en de loopzool gaat kapot. Die laag is gemaakt van PU-materiaal (PolyUrethaan) dat ervoor zorgt dat je zacht en comfortabel loopt. De dempingslaag vergaat echter na een tijdje, waardoor het onderwerk eronder uit valt. Het wordt dan een laag van rubberen zandkorrels, zodat vastlijmen aan de schoen niet meer mogelijk is. “Als de zool los is van de dempingslaag kun je zandkorrels niet aan de schoen lijmen. Dat is hetzelfde als je een A4’tje insmeert met lijm en dat op een zandbak legt. De bovenste laag zand blijft aan het papiertje plakken, maar dat papiertje nooit aan de zandbak”, legt Pascal uit.

DE UITKOMST

PERSEN MAAR
“Wij beschikken over de originele onderwerken én een ballonpers, waarmee we de onderkant terug kunnen zetten op de houten leest. In de pers wordt alles rondom vastgepersd. Dat kunnen we ook bij sneakers met een kuiponderwerk. Dubarry laarzen worden zelfs gestikt.” Waarom zou je ingelopen wandelschoenen weggooien als Pascal ze met de originele materialen kan repareren? Hij maakt de schoenen zo goed als nieuw, maar dan alvast ingelopen!

Samanthagang 66
2719 CK Zoetermeer
079 - 362 81 47
info@schoenmakerijdeuitkomstzoetermeer.nl
www.schoenmakerijdeuitkomstzoetermeer.nl