Mijn Zaak Zoetermeer KRANT NR 3 - MEI 2020

JUST NOTARISSEN

Onwerkelijk. Eind januari 2020 bezochten nog ruim 360 relaties de Betonborrel van Just Notarissen om te proosten op de nieuwe locatie aan de Einsteinlaan 50 te Zoetermeer. In het weekend werd de verhuizing afgerond met de intentie om maandag 16 maart fris en fruitig van start te gaan. Hét goedkoopste notariskantoor van de regio Zoetermeer én Nederland was klaar voor de toekomst met een nieuw gebouw waar de efficiënte en moderne werkwijze nog beter tot zijn recht zou komen. Maandag 16 maart bleek echter ook een verhuizing met een handicap: het Corona-virus!

JUST Notarissen neemt essentiële maatregelen naar aanleiding van het corona-virus!

“Het Corona-virus heeft zich snel door Nederland verspreidt en alle facetten van het dagelijks leven worden er door beïnvloed,” vertelt commercieel directeur Camillus Overmeire. “Je kunt gerust stellen dat we in een slechte sciencefictionfilm beland zijn waarvan het einde helaas nog niet helemaal in zicht is. Deze start hadden we natuurlijk niet in onze gedachten. Een bezoek aan Just Notarissen zou een aan-gename bezigheid moeten zijn. Sommige zaken kun je uitstellen, maar andere zaken hebben toch enige tijdsdruk. Denk maar aan de mensen die op het punt staan een huis te kopen of net van plan zijn om een testament op te stellen. Door de uitbraak van het Corona-virus moeten we, voor ieders veiligheid, een aantal maat-regelen treffen.”

JUST NOTARISSEN

GEPLANDE AFSPRAKEN GAAN IN PRINCIPE DOOR
“Zo proberen we tot nader order het aantal mensen dat ons notariskantoor bezoekt te beperken. Verder nemen we uiteraard alle hygiënevoorschriften en adviezen van de Rijksoverheid uiterst serieus. Het zijn onprettige, maar noodzakelijke maatregelen waar we dan ook begrip voor vragen. We blijven dus voorlopig open, in ieder geval voor passeer-opdrachten. Koopovereenkomsten zijn namelijk in de regel al enige maanden geleden gesloten inclusief een afgeronde hypotheek. De meeste notariële akten kunnen ook per volmacht worden getekend, maar voor bepaalde akten zoals hypotheekakten en testamenten is uw fysieke aanwezigheid bij de notaris vereist. Bij andere akten stimuleren wij u om gebruik te maken van een volmacht. Geplande afspraken voor een bespreking kunnen na onderling overleg telefonisch of via een videoverbinding plaatsvinden. Als u dat niet prettig vindt, dan kunnen we de bespreking natuurlijk ook uitstellen.”

NIEUWE AFSPRAKEN
“Juist in deze onzekere tijd krijgen we vragen over het opstellen van een testament of levenstestament. Het verschil tussen beide testamenten is niet voor iedereen even duidelijk. Wilt u na uw dood uw bezittingen achterlaten aan de mensen die u dierbaar zijn? Dan kunt u bij de notaris in een juridisch document precies vastleggen wat er met uw bezittingen moet gebeuren. Het testament is alleen geldig als het door een notaris is opgesteld en geregistreerd. Een testament biedt uitkomst als u niet getrouwd bent of een geregistreerd partner hebt, maar wel aan uw partner en/of vrienden wilt nalaten. Een levenstestament is van kracht tijdens uw leven als u bijvoorbeeld door ziekte zelf geen beslissingen meer kunt nemen. Bij nieuwe afspraken vragen wij u om begrip voor de huidige omstandigheden waar we rekening mee moeten houden. Tot slot wensen wij iedereen veel sterkte toe in deze nog onwerkelijke periode!”

JUST NOTARISSEN

 

Nieuw adres per 16 maart 2020:
Einsteinlaan 50
2719 ER Zoetermeer
079 - 323 97 61
zoetermeer@justnotarissen.nl
www.justnotarissen.nl