Mijn Zaak Zoetermeer MAGAZINE NR 8 - OKTOBER 2021

DE GOUDEN SLEUTEL

De Gouden Sleutel. Al meer dan 28 jaar dé sloten- en beveiligingsspecialist in de regio Zoetermeer voor bedrijven en particulieren. Betrouwbaar en vakkundig. Van huis- en kluissleutels, sluitplannen & elektronische toegangscontrolesystemen, deurautomaten, kluizen, draadloze alarm- en camerasystemen, rook- en koolmonoxidemelders, aluminium anti-inbraakprofielen, intercoms tot graveren. Hoe heeft eigenaar René Weststrate de intelligente lockdown en de recente versoepelingen ervaren?

Inbraakcijfers stijgen aanzienlijk na versoepeling van coronamaatregelen!

“Het is hier onverminderd druk,” vervolgt René. “Tijdens de lockdown was het aantal inbraken gehalveerd. Thuiswerken bleek de beste beveiliging tegen inbrekers en de inbraakcijfers waren historisch laag. Uitjes en vakanties werden uitgesteld en er werd massaal geklust in en rondom het huis. Veel mensen weten niet dat we alle problemen met hang- en sluitwerk kunnen oplossen. Soms is vervanging van het slot niet eens nodig, maar stellen we de deur opnieuw af zoals laatst bij een garagedeur. Na de versoepelingen schoten de inbraakcijfers echter weer omhoog. Dat is natuurlijk eenvoudig te verklaren. Mensen gaan vaker naar hun werk en trekken er meer op uit. Je kunt wel concluderen dat inbrekers met een inhaalslag bezig zijn. Verder zijn de komende maanden uiterst aantrekkelijk voor inbrekers. Logisch, want in het donker val je minder op en is de pakkans geringer. Een vrijblijvende woningcheck inclusief deskundig advies is de eerste stap naar een veilig gevoel. Inbraakpreventie blijft dus nog altijd bittere noodzaak!”

DE GOUDEN SLEUTEL

MALAFIDE SLOTENMAKERS
“Een ander probleem dat steeds meer in de publiciteit komt, is de malafide slotenmaker,” vervolgt René. “Mensen laten de sleutel aan de binnenkant van hun huisdeur zitten en zijn buitengesloten. Vaak ligt het mobieltje ook nog binnen. Ze raken in paniek en laten de buurman een slotenmaker bellen die bij Google  bovenaan de lijst staat. Vaak betreft het malafide slotenmakers die misbruik maken van de panieksituatie. Vervolgens confronteren ze mensen met torenhoge facturen van €1500 tot €4200 voor het openmaken van de huisdeur en vervanging van het slot. Mensen voelen zich geïntimideerd en betalen uiteindelijk. Wij rekenen een starttarief van €75 en daar komt dan de vervanging van het slot nog bij. Mijn advies? Kies altijd voor een slotenmaker uit je woonplaats die een fysieke winkel heeft en check referenties!”

ELEKTRONISCHE TOEGANGSCONTROLES
“We werken ook veel voor de zakelijke markt waaronder bedrijven, gemeenten, ministeries en VVE’s. Bepaalde ruimtes zoals speciale afdelingen, computer- en archiefruimtes en magazijnen zijn via een elektronisch sluitsysteem alleen toegankelijk voor bevoegd personeel. Dan kan een pasje zijn, maar op dit moment is de AirKey van EVVA het meest innovatief en effectief. Want bij AirKey is je smartphone je sleutel en dat levert vele voordelen op. Naast de snelle en eenvoudige montage dankzij de modulaire cilinder is de software kosteloos en worden de toegangsrechten via internet verzonden. De AirKey-cilinder is eigenlijk het brein van elke deur en garandeert optimale beveiliging. Boren of andere ingrijpende aanpassingen zijn niet nodig en je kunt het systeem zowel binnen als buiten toepassen. Tot slot zijn we ook gespecialiseerd in de plaatsing van deurautomaten, intercomsystemen en (data)kluizen,” besluit René.

Dorpsstraat 158
2712 AP Zoetermeer
079 - 316 02 74
info@goudensleutel.nl
www.goudensleutel.nl