STOOP TANDPROTHETICUS

Vrijwel alles om ons heen wordt steeds digitaler, zo ook de wereld van gebitsprotheses. Tandprothetische Praktijk Stoop is al meer dan 30 jaar gevestigd in Zoetermeer. Hans zit al vele jaren in het vak en door de innovatieve technieken en het volgen van vakgerichte opleidingen blijft hij volledig up-to-date met de laatste ontwikkelingen. Tevens is hij één dag per week docent techniek bij de opleiding tandprotheticus op de Hogeschool van Utrecht.

‘Ik probeer een gebit te maken, geen kunstgebit’

STOOP TANDPROTHETICUSHans maakt, samen met zijn team, volledige gebitsprotheses, zonder verwijzing van een tandarts. Een volledige gebitsprothese van Hans is door het toepassen van de nieuwste technieken niet van een echt gebit te onderscheiden. “Wij kunnen tegenwoordig zelfs protheses en tanden printen”, zegt Hans en laat enkele voorbeelden zien. “Met een afdruklepel maken we een afdruk van de mond. Aan die afdruk kunnen wij zien wat nodig is om een kunstgebit te maken die perfect past.  Op de computer ontwerpen wij de afdruklepel en beetplaat precies in de vorm van de kaak en printen deze vervolgens. Als het helemaal klopt, maken we vanuit de mal een kunststof gebit, maar zelfs die kunnen al geprint worden bij ons.” Ook voor reparaties en rebasingen kun je bij de praktijk terecht!

STERKER, LICHTER, BETER
Hans: “Steeds meer mensen kiezen voor een implantaatprothese die vastgeklikt wordt op kunstwortels. Er moet dan wel voldoende kaakbeen aanwezig zijn. Dit doen wij in samenwerking met de tandarts. Tegenwoordig worden er bijna geen porseleinen tanden meer gebruikt. De kunststof tanden en kiezen zijn nu van betere kwaliteit, mooier, sterker en natuurlijker, daarom kunnen wij nu een gebit maken en geen kunstgebit.”

Rokkeveenseweg 32A
2712 XZ Zoetermeer
079 - 361 45 76
tppstoop@xs4all.nl
www.stooptandprotheticus.nl