bike totaal

Thijs Brand is al jaren een begrip in Leidschendam, Zoetermeer en omstreken. Het startte allemaal in 1957 toen Matthijs Brand (Roepnaam Thijs) een winkeltje in verkoop en onderhoud van (brom-)fietsen in de Venestraat in Leidschendam  overnam.

Historie

In 1967 opende hij nog een winkel in Leidschendam aan de Prins Fredriklaan en in 1970 een winkel in Zoetermeer aan de Van Stolberglaan 47 in het toen nieuw geopende winkelcentrum De Vijverhoek in Driemanspolder. Hier draaide George Agterdenbosch jarenlang de winkel met de verkoop en onderhoud van (brom-)fietsen. In de jaren ’80 werd hij opgevolgd door Ruud de Jong die tot zijn pensioen altijd bij ons in dienst is geweest. In 2001 kwam Matthijs te overlijden na zijn leven hard gewerkt te hebben, en nam Dennis Brand (de zoon van Matthijs) het roer eerder over dan de bedoeling was. Hij heeft de winkel in 2005 verhuisd van de Venestraat naar de Damlaan 6 in Leidschendam. De winkel aan de Frederiklaan was 2 jaar daarvoor al gesloten. De nieuwe winkel aan de Damlaan groeide hard en in 2011 besloot Dennis om de winkel in Zoetermeer te sluiten en de bedrijfsleider van Zoetermeer verantwoordelijk te maken voor de werkplaats in Leidschendam. Samen met Henk Gijsenbergh (inkoop en winkel en ook al jaren een vertrouwd gezicht bij Thijs Brand ) en met Ruud de Jong (Chef Werkplaats) had Dennis twee toppers naast zich. Met hen heeft hij de winkel in Leidschendam uitgebouwd tot de huidige winkel met 1200m2 fietsplezier.

bike totaal

TIEN JAAR
In 2013 was winkelcentrum De Vijverhoek net verbouwd en opende Maurice Lieshout op 23 maart 2013 samen met Dennis de nieuwe winkel. Daarin maakte Maurice de keuze geen brom- en snorfietsen meer te verkopen maar zich helemaal te specialiseren in de verkoop en onderhoud van (elektrische) fietsen. Dit bleek achteraf de juiste beslissing te zijn geweest omdat de electrische fiets een enorme vlucht heeft genomen en niet meer is weg te denken uit het dagelijks straatbeeld.

In 2018 is de winkel in Leidschendam ook gestopt met de verkoop van (brom-) en snorfietsen en 2019 was het laatste jaar dat er rond oud en nieuw in de Venestraat vuurwerk werd verkocht. Alle aandacht en focus ging vanaf dat moment naar de verkoop en onderhoud van (elektrische) fietsen en niet te vergeten bakfietsen. We zijn daarin uitgegroeid tot één van de grootste uit de regio.

GOEDE REVIEWS
Als kers op de taart werd Bike Totaal Thijs Brand eind 2022 uitgeroepen door hun klanten tot beste Bike Totaal winkel van Nederland met mooie reviews:
•  “Heel deskundige keuzeondersteuning bij aanschaf en goede service.”
•  “Mijn eerste fiets kocht ik 48 jaar geleden. Altijd zeer tevreden gebleven ook na wisselingen van management en personeel.”
•  “Topbediening en uitleg van alles eigenlijk. Heb al menigeen naar de fietsenzaak gestuurd voor advies. Top Personeel!”
•  “Wij geven deze winkel een dikke 10. Ondanks de drukte nemen ze de tijd voor hun klanten en geven goed advies. De winkel ziet er goed en verzorgd uit.”

FEEST
Om al deze feestelijkheden te vieren en omdat winkelcentrum De Vijverhoek ook zijn 10-jarig heropeningbestaan heeft, geven wij op zaterdag 27 Mei 2023 van 12.00-17.00 uur een leuk feestje! Met optredens van John West en Funky Pianos, een meet en greet met Anna, Elsa en Olaf, oud-hollandse spelletjes, zweefmolen en zelfs waterfietsen op de vijver.

BIKE TOTAAL THIJS BRAND ZOETERMEER
Van Stolberglaan 45 -47
2713 ES Zoetermeer
zoetermeer@thijsbrand.nl
079 - 820 02 95
www.biketotaal.nl/fietsenwinkel/bike-totaal-thijs-brand-zoetermeer