PATERNOTTE UITVAART

De dood. We denken er liever niet aan en praten er nog minder over. Vreemd eigenlijk, want diep in ons hart weten we dat het einde ooit nadert. Alleen de gedachte eraan, doet sommigen van ons een beetje huiveren. Toch is het verstandig om eens over uw eigen uitvaart na te denken. Hoe wilt u dat uw uitvaart eruit ziet? Wilt u begraven worden of juist gecremeerd? Welke muziek zou u wensen? En wie gaat uw uitvaart straks regelen? Met een wilsbeschikking legt u uw wensen  exact vast en creëert u rust en tijd voor uw nabestaanden om te rouwen.

‘Het is goed om eens stil te staan bij uw afscheid van het leven’

Natuurlijk, als we afscheid moeten nemen van een dierbare staat ons eigen leven een beetje stil. Karen Paternotte van Paternotte Uitvaartzorg ziet vaak dat de periode tussen overlijden en de uitvaartplechtigheid overschaduwd wordt door de vraag ‘wat de overledenen zélf zou hebben gewild?’. “En dat is jammer. Want daardoor gunt men zich geen tijd om toch even bij het verlies stil te staan.”

Karen merkt wel dat steeds meer ouderen hun uitvaartwensen in een wilsbeschikking vastleggen. “Zij willen hun kinderen niet met lastige keuzes belasten. Het zou goed zijn als ook de jongere generatie het normaal vindt om een wilsbeschikking in te vullen en te bewaren.” In een wilsbeschikking zet je de meest essentiële gegevens voor de nabestaanden op een rijtje. Karen: “Waar wil je begraven of gecremeerd worden? Wil je een massief houten kist of een ecologisch verantwoord alternatief zoals riet of bamboe? Hoe moet de samenkomst gaan? Koffie met cake of een borrel met heerlijke hapjes? Als uitvaartverzorger weet zij als geen ander dat een waardig afscheid de pijn verzacht en helpt bij de verwerking van het verlies. “Veel uitvaarten verlopen over het algemeen vrij traditioneel. Vaak kan ik er vanuit mijn hart iets persoonlijks aan toevoegen maar de wens van de overledenen is het vertrekpunt.”

Koraalrood 153
2718 SB Zoetermeer
079 - 303 22 03 (24/7)
karen@paternotteuitvaart.nl
www.paternotteuitvaart.nl