VAN DORP HOUT

Vakmannen zijn het. En van hout met een buitentoepassing weten ze álles. Het team van Van Dorp Hout bestaat uit de meest precieze houtmeesters van Zoetermeer. Maar wist je ook dat Van Dorp Hout studenten in dienst heeft? En leerwerktrajecten aanbiedt? Vakmannen-in-opleiding noemen ze hen. Wij noemen het een dreamteam.

Het dreamteam van Van Dorp Hout

Bij de houtleverancier loopt zo’n 25 man rond. “Op zaterdag en in de vakantieperiode krijgen we bovendien hulp van studenten die wat bij willen verdienen”, vertelt Ard-Jan Hoogland. Zelf is hij een paar jaar geleden als stagiair in de verkoop bij Van Dorp Hout gekomen. Inmiddels is hij verantwoordelijk voor de marketing, nadat hij had aangegeven meer voor het bedrijf te willen doen. “En ik ben niet de enige die een opleiding naast het werk volgt; we hebben mensen in ons team die zijn begonnen als verkoper en nu als technisch tekenaar aan de slag zijn. Of hun papieren voor vrachtwagenchauffeur hebben gehaald. Zo werkt het hier, als je je verder wilt ontwikkelen, krijg je alle kansen.”

VAN DORP HOUT

DIENSTVERLENER IN HOUT
Het bedrijf begon ooit als lokale houthandel. Palen, balken en planken leveren aan boeren uit de buurt van Zoetermeer. Inmiddels heeft de familie Van Dorp de zaak uitgebouwd tot volwassen leverancier van hout voor buiten-toepassingen. Met een terrein vol voorraad-loodsen en vaklui in dienst worden klanten vakkundig geadviseerd en van hout voorzien. En de dienstverlener in hout groeit nog steeds.

INVESTEREN IN HET TEAM
Dat betekent dat het team wordt uitgebreid. Vorig jaar is er zelfs een aparte website opgericht om mensen te werven: www.werkenbijvandorphout.nl. Maar Van Dorp Hout kijkt ook verder. “We willen graag iets voor onze omgeving betekenen. Daarom doen we mee met verschillende projecten in en rond Zoetermeer. Zo bieden we snuffelstages aan en werken we samen met de gemeente en scholen voor praktijk- en voortgezet onderwijs. Jongeren die, om welke reden dan ook, meer begeleiding nodig hebben om hun werk te kunnen doen, krijgen via deze weg de kans om een volwaardige werkplek te verwerven. Zo hebben we alweer een aantal jaar een timmerman in dienst via Kentalis Onderwijs. Omdat deze collega slechthorend is, krijgen we hulp van een jobcoach en gebruiken we pen, papier en WhatsApp voor de communicatie. Híj heeft hier het vak geleerd, wíj hebben er een hele fijne collega in het team bij.”

VAN HOUTEN DEUREN TOT VERVOERSMIDDELEN
Wie een kijkje op de werkplaats neemt, ziet dat er hard gewerkt wordt. Houten deuren, palen voor in de tuin, schuttingen, planken op maat: de vraag is groot en het werktempo ligt hoog. Maar er is altijd tijd voor een geintje. Met de komst van een speciale CNC-zaag, die een tuinontwerp in een handomdraai verandert in een kant-en-klaar bouwpakket, zag de chef van de werkplaats meer mogelijkheden. Af en toe komt er nu een keurig op maat gezaagd vracht-wagentje uit de metershoge machine. En dat is weer een skill die de vakmannen-in-opleiding nog kunnen leren van de houtmeesters!

VAN DORP HOUT B.V.
Voorweg 153
2716 NJ  Zoetermeer
079 351 25 78
info@vandorphout.nl
www.werkenbijvandorphout.nl