Mijn Zaak Zoetermeer MAGAZINE NR 1 - MAART 2020

CHIROPRACTIE OOSTERHEEM

Steeds meer mensen vinden hun weg naar de chiropractor. Een goede zaak, vindt Matthew Schaer, chiropractor en eigenaar van Chiropractie Oosterheem, ook al ziet hij zijn cliënten het liefst al vóórdat ze klachten krijgen. “Je gaat ook twee keer per jaar naar de tandarts, waarom laten we eigenlijk ons hele lichaam niet regelmatig controleren? In onze praktijk zien we mensen vaak pas als ze al pijn hebben. En dat terwijl een chiropractor al veel kan doen voordat iemand klachten ontwikkelt.”

Ga eens wat vaker langs bij de chiropractor

De Amerikaanse Dr. Schaer weet waar hij het over heeft. Hij had zelf jarenlang last van heftige migraine, tot hij via via bij een chiropractor terecht kwam. “Ik was een halve zombie, slikte veel pijnstillers om maar van mijn hoofdpijn af te komen”, blikt hij terug. “Een paar sessies later was de pijn weg.” Onder de indruk van zijn eigen ervaring verdiepte hij zich in de chiropractie. Acht jaar later studeerde hij af als Doctor of Chiropractic aan de Cleveland School of Chiropractic in Amerika. “Nog steeds laat ik mijn ruggenwervels controleren, zodat de hoofdpijn weg blijft.”

APK VOOR JE WERVELKOLOM
De praktijk krijgt mensen over de vloer die werkelijk alles hebben geprobeerd. “We zien elke dag mensen in tranen, mensen die al zo lang pijn hebben. Pasgeleden hebben we een cliënt die al 10 jaar last had van een lagerughernia in 4 behandelingen pijnvrij kunnen krijgen. Ik overdrijf niet als ik zeg dat we mensen helpen om weer te studeren, op vakantie te gaan, weer te werken.” Matthew vertelt dat veel mensen niet weten wat chiropractie kan doen en stelt dat veel pijnklachten voorkomen kunnen worden door je wervelkolom regelmatig na te laten kijken.

CHIROPRACTIE OOSTERHEEM

NIEUWSTE TECHNOLOGIËN
Niet iedereen houdt van het krakende geluid tijdens de behandeling. Goed om te weten: dit zijn geen botten die over elkaar schuren, maar gas dat vrijkomt door een drukverlaging in het gewricht. Door negatieve druk ontstaan gasbellen in de gewrichtsvloeistof en deze geven het krakend geluid. Chiropractie Oosterheem biedt de nieuwste technologie, diagnostische apparatuur en chiropractische technieken. “Voor kinderen en anderen die bezorgd zijn en niet van de ‘krakjes’ houden, gebruiken we andere technieken. Geen gekraak, wel het resultaat.”

FAMILIEPRAKTIJK
Naast Matthew werken er nog 4 chiropractors en 7 fysiotherapeuten bij Chiropractie Oosterheem. Het is een internationaal team dat hun cliënten als hun Nederlandse familie ziet. Matthew vertelt: “De muziek staat altijd aan, het is hier geen ‘sick care’, maar ‘health care’. Iedere dag zien we als team zo veel mooie dingen gebeuren, chiropractie verbindt mensen.”

Chiropractie Oosterheem
Willem Dreeslaan 133-135
2729 NE Zoetermeer
(wijk 29 Oosterheem)
079 - 360 21 88
info@chiropractieoosterheem.nl
www.chiropractieoosterheem.nl

Chiropractie Den Haag
Laan van Meerdervoort 213
2563 AA Den Haag
070 - 302 08 88
info@chiropractiedenhaag.com
www.chiropractiedenhaag.eu