Mijn Zaak Zoetermeer KRANT NR 11 - NOVEMBER 2022

fysiopelvis

FysioPelvis, praktijk voor bekken-fysiotherapie, is in 2013 gestart en inmiddels zijn er vestigingen in Rijswijk, Pijnacker, Den Haag én sinds 1 augustus 2022 ook in Zoetermeer. Een kennismaking met de nieuwe praktijk waar mannen, vrouwen én kinderen ook zonder verwijzing terecht kunnen met klachten die gerelateerd zijn aan het bekken en de bekkenbodem.

FysioPelvis Bekkenfysiotherapie wil de taboesfeer rondom bekkenbodemproblematiek doorbreken!

“Het bekkengebied is een kwetsbaar gebied vol taboes,” vertelt Lauri Bongers-Savelkoul. “Sommige patiënten praten vrijuit over bijvoorbeeld ongewenst urine- en ontlastingsverlies, plas-, verzakkings- en prostaatklachten of seksuologische problematiek. Anderen hebben daar meer moeite mee. Patiënten vinden ons via verwijzers maar ook via Google. Op onze website benadrukken we dat zij zeker niet de enige zijn met bepaalde bekkenbodemklachten. De taboesfeer rondom de bekkenbodemproblematiek willen we doorbreken. Als ze dan eenmaal de stap gezet hebben met hun hulpvraag, zijn mensen echt gemotiveerd om er vanaf te komen. Het zijn dus dankbare patiënten om mee samen te werken.”

fysiopelvis

DIRECTE BEHANDELING DOOR SPECIALIST
“Ook zonder verwijzing kun je door ons team dat bestaat uit vijf geregistreerde bekkenfysiotherapeuten met ieder een eigen aandachts-gebied, direct behandeld worden. Zo zijn er binnen de praktijk specialisaties voor stuit- problematiek, prostaatklachten, seksuologie, complexe bekkenpijn, kinderen met klachten in het bekken(bodem) gebied, buikpijn en verzakkingsklachten. Per 1 oktober is hier een psychosomatisch fysiotherapeut gestart. Zij helpt patiënten wanneer psychologische factoren een rol spelen die de klacht kunnen beïnvloeden zoals stress, angst en trauma.” 
“Als patiënten zich bij ons aanmelden via het contactformulier, WhatsApp of telefonisch dan wordt de patiënten na screening direct aan de juiste therapeut gekoppeld. Verder werken we nauw samen met huisartsen, urologen, gynaecologen en verloskundigen, zodat we patiënten adequaat kunnen helpen.”

KLACHTEN IN KAART BRENGEN
“Tijdens de intake brengen we uitgebreid de gehele klacht in kaart. Waar heeft iemand het meeste last van? Hoe beïnvloedt dat zijn/haar leven? Hebben er al onderzoeken, operaties of bestralingen plaatsgevonden? Dat zijn allemaal factoren die de klachten kunnen beïnvloeden. Wat zou iemand het liefste weer klachtenvrij willen doen? Vervolgens kunnen we diverse gynaecologische, proctologische en urologische onderzoeken en therapieën toepassen. Uiteraard bekijken we of, en welk onderzoek noodzakelijk is en welke therapie we daarna kunnen starten. We leggen natuurlijk ook uit wat bekkenfysiotherapie bij bepaalde klachten kan betekenen. Uiteindelijk stellen we na overleg met de patiënt een behandelplan op.”

OORZAAK AANPAKKEN
“Binnen drie maanden moeten patiënten in ieder geval significante vermindering van hun klachten ervaren. Als onze behandelingen de klachten niet beïnvloeden dan verwijzen we door. We willen echt de oorzaak aanpakken en niet de gevolgen bestrijden. We behandelen niet alleen volwassenen, maar ook kinderen met bijvoorbeeld buikpijnklachten en poep- en plasongelukjes. Spelenderwijs leggen we dan uit hoe het werkt en waar het fout kan gaan. We hebben daar protocollen voor zoals de Plasfabriek. Soms kunnen kinderen bepaalde signalen tijdens het spelen te lang negeren. Het kind is dan niet incontinent, maar moet leren de signalen beter te herkennen. Gelukkig zijn er effectieve oplossingen voor bijna alle bekkenbodemklachten. Dus waarom zou je ermee doorlopen?”

FYSIOPELVIS BEKKENFYSIOTHERAPIE
Oranjelaan 115
2712 GC Zoetermeer
088 - 777 5444
WhatsApp: 06 - 5777 5444
info@fysiopelvis.nl
www.fysiopelvis.nl