steigerplankenmeubels

Noël van Breugel. Zoetermeerder, meubelmaker, binnenhuisarchitect en bouwkundig ingenieur. Ruim zeventien jaar ontwierp hij luxe badkamers. Tegelijkertijd ontwikkelde hij zijn passie voor het ontwerpen en maken van steiger-houten meubels op maat. Een creatieve en energieke duizendpoot met hart voor (steiger)hout. Hij begon met timmeren in zijn achter-tuin, verhuisde naar een garagebox, maar al snel stroomden de opdrachten binnen en sinds 2008 is een professionele, ruim opgezette werkplaats in Boskoop zijn thuisbasis.

Focus op maatwerkmeubels en winkelinrichting van steigerhout, beuken, douglas, eiken, grenen, kersen én noten

“Allereerst wil ik een misverstand uit de weg ruimen. Steigerhout bestaat niet, want er bestaat geen steigerboom,” vertelt Noël. “Het is dus geen specifieke houtsoort. Steigerhout is eigenlijk grof gezaagd, ruw en stoer vurenhout. De originele afmeting is 3,2 x 19,5 cm met een lengte tot 5 meter. Steigerplanken worden vaak in de bouw gebruikt voor de opbouw van steigers. Gebruikte steigerplanken zijn al grijs door de cementsporen en vertonen schades zoals schroefgaten, verfspatten en zaagsporen. Door de robuuste en doorleefde uitstraling zijn steigerhouten meubels al jarenlang een trend. Als je steigerplanken binnen wil gebruiken, moeten ze eerst kunstmatig gedroogd worden. Het vochtpercentage komt zo onder de 10% waardoor het steigerhout nagenoeg krimpvrij tot splintervrije meubels verwerkt kunnen worden.”

steigerplankenmeubels

UW WENS IS MIJN UITDAGING
“Inmiddels heb ik de afgelopen jaren meer dan 450 projecten gerealiseerd. Van (steiger)hout kun je alles maken voor binnen en buiten. De opdrachten zijn dan ook heel divers en variëren van stereomeubels, bureaus, tafels, stoelen, banken, (inloop)kasten, loungesets, kapstokken, speelhuizen, (loft)deuren tot en met complete winkelinrichtingen. Zo heb ik met steigerplanken of vurenhouten timmerpanelen bij veel kaaswinkels van Bleiswijk tot Sittard een authentieke, nostalgische uitstraling gecreëerd. Maar ook kledingwinkels kunnen met een (steiger)houten inrichting voor een warme, karakteristieke en tijdloze uitstraling zorgen. Ieder project is uniek en iedere wens is voor mij een uitdaging. Uiteraard kom ik langs om uw wensen te bespreken en de maten exact op te meten van het houten meubelproject. Ik doe alles zelf waardoor u alleen met mij te maken hebt. Het meubel in de gewenste kleur laten verven? Doe ik ook. Tussentijds een verandering? Geen probleem! Ooit ben ik gestart met www.steigerplankenmeubels.nl, maar nu bespreek ik bij iedere toepassing welke houtsoort en welke behandeling het meest geschikt is. Naast steigerplanken gebruik ik dus ook andere houtsoorten. Uiteindelijk beslist de klant natuurlijk!”

MAATWERK IS VOOR MIJ STANDAARD
“Voor een particulier in Zoetermeer heb ik met Douglas hout de schutting, overkapping, de buitenkeuken met Hi-macs bovenblad, een barbecuemeubel met granieten blad, eettafel en banken gemaakt met oog voor details. Douglas is namelijk perfect geschikt voor buitengebruik. Het is sterk, duurzaam, betaalbaar en heeft een bijzondere uitstraling. De nerf is fijn tot matig grof. Als je het niet behandelt, verkleurt Douglas naar een blauwgrijze tint. Wil je vergrijzing voorkomen? Dan kunnen we het project beitsen of impregneren. Uiteraard is dit project uitgebreid op locatie besproken en verwerkt in een 3D-ontwerp. Maatwerk is voor mij standaard. Van kale ruimte naar een perfect afgewerkt totaalplaatje. Nieuwsgierig? Neem dan vrijblijvend contact op. Wanneer wordt uw wens mijn uitdaging?”

STEIGERPLANKENMEUBELS.NL
Laag Boskoop 138 b
2771 HB Boskoop
06 – 144 77 992
info@steigerplankenmeubels.nl
www.steigerplankenmeubels.nl