bike totaal

Bij Bike Totaal Thijs Brand geloven wij dat het ervaren van een fiets essentieel is om de juiste keuze te maken. Elke fiets rijdt namelijk anders en met een proefrit weet je zeker of de fiets bij je past. Daarom nodigen wij je uit om langs te komen. Wij stellen de uitgekozen fiets op jouw maat af, zodat je optimaal kunt genieten van de fietsrit. En als het nodig is, doen wij na de fietsrit aanpassingen om het fietsplezier nog beter te optimaliseren.

Ervaar de juiste keuze na een proefrit

Om ervoor te zorgen dat je de beste keuze maakt, hebben wij veel demofietsen in onze winkel. Zo kun je voelen wat de eigenschappen van de fiets zijn en of de fiets daadwerkelijk bij je past. Wij vinden het belangrijk dat je een goed gevoel hebt bij de uiteindelijke keuze en daarom adviseren wij dan ook om een groot stuk op de fiets te rijden voordat je tot de definitieve aankoop overgaat. Krijg je na de aankoop toch last van zadelpijn? Geen probleem! Met onze speciale omruilservice helpen wij je om het geschikte zadel uiteindelijk te vinden.

VIJF JAAR GARANTIE
Bij ons bestaat de garantie voor vijf jaar. Zo kom je vijf jaar lang niet voor verrassingen te staan door bijvoorbeeld een kapotte accu of motor.

bike totaalADVIES BIJ EEN ELEKTRISCHE FIETS
Een elektrische fiets uitzoeken is niet altijd even makkelijk. Er is keuze uit veel verschillende type fietsen. Waar moet je precies op letten en welk type pas het beste bij jou? Een elektrische fiets met bijvoorbeeld een voorwielmotor gaat vaak gepaard met een rotatiesensor. De sensor stuurt de motor aan zodra je omwentelingen maakt. Dit kan soms aanvoelen alsof je in het luchtledige trapt. De voorwielmotoren zijn vaak goedkoper dan een middenmotor maar beschikken wel over minder kracht.

EIGENSCHAPPEN MIDDENMOTOR
De middenmotor heeft zichzelf de laatste jaren goed bewezen in de elektrische fiets. Doordat er veel verschillende soorten middenmotoren bestaan is de kracht van de motor een belangrijke eigenschap. Hoe hoger het koppel hoe gemakkelijker je bijvoorbeeld heuvels kan beklimmen. Doordat er een krachtsensor in de motor zit voelt het natuurlijker aan als je fiets. De middenmotor heeft een laag zwaartepunt en ligt hierdoor stabiel op de weg.

ACTIERADIUS
Er zijn veel factoren die invloed hebben over de afstand die je kunt afleggen met een accu lading. Het belangrijkste waar je rekening mee moet houden is de capaciteit van de accu. Er zijn accu’s te koop waarmee je gemiddeld 35 km rijdt maar ook accu’s waarbij de actieradius gemiddeld over de 100 km gaan. Bij het kiezen van een accu is het belangrijk dat je rekening houdt met capaciteitsverlies tijdens de winter en verminderde capaciteit na verloop van gebruik.

PLAATS VAN DE ACCU
De plaats van de accu kan in de bagagedrager zitten of een uitneembare accu in het frame. Door de accu in het frame te plaatsen voelt de fiets stabieler aan doordat het gewicht meer in het midden zit.

BIKE TOTAAL THIJS BRAND ZOETERMEER
Van Stolberglaan 45 -47
2713 ES Zoetermeer
zoetermeer@thijsbrand.nl
079 - 820 02 95
www.biketotaal.nl/fietsenwinkel/bike-totaal-thijs-brand-zoetermeer