SIGRID UITVAARTBEGELEIDING

Sigrid van den Berg, een vrolijke dame die vol in het leven staat, werkt elke dag met de dood. Sinds 2019 is zij eigenaresse van Sigrid Uitvaartbegeleiding. Een onafhankelijke uitvaartonderneemster die vindt dat je zelf bepaalt hoe je een afscheid vorm geeft. Of het nu om een dementievriendelijke-, kinderuitvaart gaat of het betrekken van kinderen bij een uitvaart of zelfs de allernieuwste techniek “resomeren”, zij staat graag voor je klaar. Met haar begeleiding, passie, kennis en kunde zorgt zij dat het unieke van elke mens zichtbaar wordt.

Een uitvaart is geen dag uit het leven, maar een heel leven in één dag!

“Mijn hele leven ben ik al geboeid door de manier waarop mensen met de dood omgaan,” vertelt Sigrid. “Het afscheid van een dierbare is een bijzonder moment. Dat kun je niet zomaar voorbij laten gaan. Ieder leven is namelijk waardevol en we krijgen er allemaal mee te maken. Maar hoe neem je afscheid van een overleden dierbare op een manier die bij jou én de overledene past? Na het overlijden komt er veel op je af. Er moeten keuzes gemaakt worden en ik raad aan om daar de tijd voor te nemen, zodat we samen een uniek afscheid kunnen vormgeven. Vanaf het eerste contact ben ik dan ook intensief betrokken. Persoonlijk contact, tijd en aandacht. Daar draait het om. Dat is alleen mogelijk als je vanuit je hart werkt en uitgebreid de tijd neemt om te luisteren. Vertel maar, wie was de overledene? Want een uitvaart is geen dag uit het leven, maar een heel leven in één dag!”

SIGRID UITVAARTBEGELEIDING

KINDEREN HOREN ERBIJ!
“Laatst werd ik benaderd door een vader van vier kinderen: twee dochters (2 en 10) en twee  zonen (4). Zijn vrouw (34) was overleden. Als er jonge kinderen bij betrokken zijn, ga ik altijd samen met een collega op bezoek. Na de eerste kennismaking focust zij zich op de kinderen. Dat doet ze door op een speelse wijze met ze in gesprek te gaan met de artikelen uit onze troostmand. Een mand gevuld met onder andere uitvaartkleurplaten, knutselplaten en voor elk kind een zachte troostknuffel. Mijn collega concentreerde zich op de kinderen. Ik besprak rustig met de vader de wensen. Het was de nadrukkelijke wens van de vader én overleden moeder om alle kinderen nauw te betrekken bij het afscheid. De oudste dochter werd mijn ‘uitvaart-assistente’ en de jongens hielpen bij het uitdragen van de kist. Alle kinderen, dus ook de jongste, deden samen de achterklep van de rouwauto dicht.

Rituelen horen bij een afscheid. Voor een uitvaart met kinderen zoeken wij altijd iets extra’s. Voor deze familie was dat ons ‘herinneringenpotje’. Ieder kind kreeg een glazen potje met deksel en een klein zakje met zachte, lichtgekleurde bolletjes. Iedere avond gingen ze met een bolletje naar hun moeder, die thuis was opgebaard en dan zeiden ze iets tegen hun moeder. Daarna stopten ze een bolletje in het potje. Na vier dagen was het zakje leeg en de potjes gevuld. Op dat moment sloten ze niet alleen hun herinneringspotjes maar ging ook de deksel op de kist. Een gezamenlijk moment waarbij ‘sluiten’ en afscheid nemen centraal stonden. Uiteraard heeft de familie toestemming gegeven om deze ervaring te delen!”

JOUW UITVAART, JOUW WENSEN
Sigrid kan vol passie en enthousiasme nog veel meer vertellen. Wil jij meer weten wat er allemaal mogelijk is of heb je bijvoorbeeld al vragen over de nieuwe uitvaartmanier “resomeren”? Stel haar gerust je vragen en/of maak een vrijblijvende en kosteloze afspraak.

IJsselstroom 81 (postadres)
info@sigriduitvaartbegeleiding.nl
www.sigriduitvaartbegeleiding.nl
Facebook @sigriduitvaartbegeleiding
Instagram @sigriduitvaartbegeleiding