Mijn Zaak Zoetermeer MAGAZINE NR 1 - MAART 2020

PRAKTIJK VOOR MONDHYGIËNE

Hoe gezonder je mond, des te minder kans je hebt op bijvoorbeeld diabetes, reuma en hart- en vaatziekten. Heb je hier al last van? Dan kan een goede mond-verzorging helpen de ziektewaarden te verminderen. Een goede mondgezondheid is dus niet alleen belangrijk voor het gebit, maar voor het hele lichaam!

Een gezonde mond is belangrijker dan je denkt

Waar je terecht moet voor een goede mondverzorging? De Praktijk voor Mondhygiëne van Elvira Parlevliet. De mondhygiënist richt zich op preventie en mondverzorging om zo gaatjes en tandvleesaandoeningen te voorkomen én te verhelpen. “Uit diverse onderzoeken blijkt dat mensen met een slechte mondhygiëne een hoger risico hebben op hersenaandoeningen, zoals de ziekte van Alzheimer. In de mond worden veel aandoeningen als eerste zichtbaar, bijvoorbeeld in de vorm van pijnklachten, wondjes en ontstekingen. Omgekeerd kunnen aandoeningen in de mond, via bacteriën die in de bloedbaan terechtkomen, ziektes veroorzaken zoals hart- en vaatziekten”, aldus Elvira, die al ruim 25 jaar ervaring heeft als zelfstandig mondhygiënist.

Elvira gebruikt de nieuwste middelen en technologieën, zoals de Airflow Prophylaxis Master. “Dat is voor implantaatreiniging, maar ook voor reiniging van beugels van kinderen. Ik zou graag meer kinderen willen behandelen. Jong geleerd is oud gedaan!” De preventieve mondzorg wordt tot de leeftijd van 18 jaar vergoed vanuit de basisverzekering. Daarna valt het onder de aanvullende (tandarts)verzekering.

Praktijk voor Mondhygiëne
Elvira Parlevliet
Algengroen 7
2718 GN Zoetermeer
079 341 47 28
afspraak@elviraparlevliet.demon.nl
www.tandenstokertje.nl