ea makelaar

Ellen (Agnes) Jongbloed. Na bijna 25 jaar ervaring als beëdigd NVM-makelaar en taxateur in de regio Zoetermeer volgde zij haar hart. Zo startte zij in maart 2022 EA Makelaar. Haar drijfveer? “Als zelfstandig makelaar & taxateur kan ik de regie in eigen handen houden,” vertelt Ellen. “Zeker in deze hectische woningmarkt wil ik op een ontspannen en persoonlijke manier mijn klanten de service bieden, die bij ze past. De letters EA in mijn bedrijfsnaam verwijzen niet alleen naar mijn voornamen, maar ook naar Eerlijk en onafhankelijk Advies en misschien ook wel naar Even Anders.”

De grootste aankoop in je leven verdient empathische begeleiding én complete ontzorging!

“Als aankoopmakelaar sta ik vooral garant voor een verantwoorde aankoopbeslissing. Ieder aankoopproces begint met een persoonlijke intake. Voor mij is het belangrijk om te weten wat de klant echt wil. Wat zijn de specifieke woonwensen en zijn die woonwensen wel reëel gezien de huidige markt, gezinssamenstelling, financiële achtergrond en werksituatie? Soms moet ik een klant een spiegel voorhouden om bepaalde wensen bij te stellen. Ik kan ook klanten vanuit een frisse invalshoek laten nadenken over andere mogelijkheden. Dan is het helemaal fantastisch als de klant naar alle tevredenheid slaagt.”

ea makelaar

MEER KANS MET EEN AANKOOPMAKELAAR
“Uiteraard kun je zelf op Funda zoeken naar jouw droomhuis, maar met een aankoopmakelaar zit je nu eenmaal dichterbij het vuur. Ik kan namelijk ook het aanbod genereren dat nog niet op woningsites staat. Denk aan verkopers die hun huis in de stille verkoop zetten. Die huizen staan in de voor mij beschikbare database. Dat is zeker een voordeel in deze krappe woningmarkt. Sommige klanten kloppen bij mij aan, omdat zij keer op keer de boot gemist hebben. Het zou niet zo mogen zijn, maar met een aankoopmakelaar worden potentiële kopers toch serieuzer genomen door de verkopend makelaar. Door de vertrouwensband die ik de afgelopen 25 jaar heb opgebouwd in mijn uitgebreide regio, kan ook de gunfactor een rol spelen.”

BEHOEDEN VOOR VALKUILEN
“Een huis is de grootste aankoop van je leven. Kiezen voor de beste begeleiding en complete ontzorging lijkt niet meer dan logisch én verstandig. Soms moet je mensen behoeden voor valkuilen. Is een bouwkundige keuring noodzakelijk? Zijn er nog zaken die verder onderzocht moeten worden, zoals bijvoorbeeld het bestemmingsplan, bodemverontreiniging, funderingsproblematiek of risicovloeren? Tijdens het volledige aankoopproces denk ik dan ook tot in detail met de klant mee. Als NVM-makelaar én registertaxateur moet ik ook jaarlijks voldoen aan de vastgestelde educatieverplichting. Mijn juridische en bouwkundige kennis moet ik dus constant up-to-date houden. Daarnaast ken ik de lokale markt en komt mijn uitgebreide makelaarsnetwerk goed van pas.”

REGISTERTAXATEUR
“Naast aankoopmakelaar treed ik ook op als taxateur. Voor de financiering van een woning vereist de geldverstrekker een taxatierapport van een geregistreerde taxateur. Verder kan een taxatierapport nodig zijn bij een bouw-financiering, een hypotheekoversluiting, een scheiding, erfenis of overlijden. Als erkend registertaxateur ben ik bevoegd om deze taxaties uit te voeren.”

TOE AAN ONAFHANKELIJK ADVIES?
“Makelen en taxeren is een heerlijk vak, dat ik nog steeds met heel veel plezier uitoefen. Verkoop doe ik niet meer, maar wel kan ik klanten een onafhankelijk advies geven. Nieuwsgierig? Neem een kijkje op mijn website of neem vrijblijvend contact op voor meer informatie.”

EA MAKELAAR & TAXATEUR
06 - 213 122 41
info@eamakelaar.nl
www.eamakelaar.nl