Mijn Zaak Lansingerland KRANT NR 1 - MEI 2019

hoorstudio lansingerland

Wordt het steeds moeilijker om in gezelschap een gesprek te volgen? Of moet u steeds vaker aan mensen vragen om te herhalen wat er is gezegd? En klagen huisgenoten vaak over de televisie die te hard staat? Dan is de kans groot dat u gehoorverlies heeft. Laat u leven hier niet langer door beïnvloeden en vraag een gratis gehoortest aan. Waar dit kan? Bij Hoorstudio Lansingerland in Bergschenhoek!

De audicien die écht naar u luistert

Walter Poppe neemt alle tijd voor uw verhaal en uw probleem. Hij biedt letterlijk een luisterend oor, want gehoorproblemen kunnen grote gevolgen hebben in het dagelijks leven. “Mensen kunnen door gehoorverlies een geïsoleerd leven gaan leiden. Uit angst om vervelende situaties te voorkomen, zoals op drukke verjaardagen. Als je in gezelschap het gesprek niet kunt volgen, wordt je daar behoorlijk onzeker van,” legt Walter uit. Hij was liefst vijftien jaar werkzaam voor een leasemaatschappij voordat hij in 2012 besloot het roer om te gooien. Zijn goede vriend Gordon Piper, bekend van Max Hoortechniek op de Willem Dreeslaan 436b in Zoetermeer, enthousiasmeerde hem voor het vak van audicien. Walter behaalde zijn diploma en werd vervolgens eigenaar van Hoorstudio Lansingerland.  

hoorstudio lansingerland

WERKWIJZE
Om van vervelende problemen met het gehoor af te komen, begint het met een gratis gehoormeting. “Na een intakegesprek neemt de klant plaats in de geluidsarme cabine, waarin de oren een piepjestest ondergaan”, vertelt Walter over zijn werkwijze. “Het resultaat van de gehoortest wordt weergegeven in een audiogram. Dankzij de meest moderne apparatuur kan ik ook de eventuele partner laten horen hoe de ander geluid waarneemt. Na het bespreken van de medische achtergrond maak ik een foto van het trommelvlies en via een camera kan men meekijken in de gehoorgang. Bovendien wordt de levensstijl besproken om tot de juiste gehooroplossing te komen. Ongeveer een week of twee weken later krijgt de klant het hoortoestel op proef mee naar huis om aan het nieuwe geluid te wennen.”

HERONTDEKT
Wennen? Dat is zeker nodig, laat Walter weten. “Met een gehoortoestel hoort u plotseling weer geluiden die u daarvoor niet meer hoorde, zoals het fluiten van de vogels in de ochtend of het tikken van de richtingaanwijzer van de auto. U mist het niet echt, totdat u het geluid herontdekt. Om mensen met een grote glimlach te zien vertrekken, dat is waar ik het voor doe. Het is heel dankbaar werk.” Overigens beschikt Hoorstudio Lansingerland ook over randapparatuur en hulpmiddelen voor onder andere kerkdiensten, radio en televisie. 

VOORKOM GEHOORBESCHADIGING
Om gehoorschade te voorkomen, kunt u voor gehoorbescherming bij Hoorstudio Lansingerland terecht. Ideaal voor personen die graag motorrijden, concerten bezoeken of in een luidruchtige omgeving werken. U heeft de keuze uit standaard oordoppen of op maat gemaakte oordoppen, die zijn voorzien van een geluidsfilter. Een grote aanrader, want voorkomen is beter dan genezen!

Tjeerd Kuipersstraat 31,
(Gezondheidscentrum Parkzoom) 
010 - 892 92 90
hoorstudiolansingerland@gmail.com
www.hoorstudiolansingerland.nl