gemeente zoetermeer

Corona heeft ondernemend Nederland ontwricht. Het ene bedrijf is gegroeid, terwijl het andere op slot heeft gezeten. Aan dat surrealistische tijdperk waarin corona de wereld beheerste, lijkt langzamerhand een einde te komen. Ondernemers mogen eindelijk weer ondernemen, maar zijn op achterstand gezet en moeten nu leren inspelen op een nieuwe werkelijkheid. Veel ondernemers ondervinden hobbels om de draad weer op te pakken en de gemeente Zoetermeer heeft oog voor deze problematiek.

Cursus “toekomstgericht ondernemen” biedt perspectief

Hoe ziet de toekomst van jouw bedrijf eruit na Corona? Wat wil je op korte en lange termijn concreet bereiken? Welke strategie en visie zetten jouw onderneming weer opnieuw op de rails? Ben je als MKB-ondernemer zwaar getroffen door de corona-maatregelen en wil je na deze crisis weer succesvol aan jouw onderneming werken? De gemeente Zoetermeer wil je daarbij ondersteunen met de cursus “Toekomstgericht Ondernemen”.

gemeente zoetermeer

STERKER UIT DE STRIJD
Wil je als ondernemer weer met vertrouwen de toekomst tegemoet gaan? Met de cursus “Toekomstgericht Ondernemen” geef je de juiste draai aan je bedrijf om sterker uit de strijd te komen. De cursus bestaat uit een online klassikaal lesprogramma van zes weken. Gastdocenten kunnen belangrijke thema’s extra uit- en toelichten. Zowel op persoonlijk ondernemerschap als op financieel vlak word je uitgedaagd om goed over jouw onderneming na te denken. Zodat het uiteindelijk staat als een huis. Succesvol ondernemen begint immers met een goed verhaal en een visie!

100 DAGEN KNALLEN
Na anderhalve maand heb je een nieuw bedrijfsplan. Ondernemen is bedenken én doen. In de 100 dagen erna ga je aan de slag. Dat doe je niet alleen, maar in groepsverband. Zo heb je een stok achter de deur en kun je je ervaringen delen. Voor vragen kun je altijd bij de docent terecht. Je hoeft het dus niet alleen te doen. Wil je als ondernemer vernieuwen of hervormen, omdat je twijfelt aan de toekomstbestendigheid van je huidige bedrijf? Meld je dan snel aan. Er zijn slechts 15 plaatsen beschikbaar. De cursus zal, afhankelijk van de interesse, starten in juni of september 2021.

VOOR WIE?
•  Je bent een ondernemer die al ten minste 1 jaar operationeel is;
•  Je wilt vernieuwen of hervormen, omdat je twijfelt aan de toekomstbestendigheid van je huidige onderneming;
• Je wilt serieuze tijd investeren in je onderneming. De cursus verlangt inzet en betrokkenheid.

KOSTEN
Deelnemers aan deze cursus worden geen kosten in rekening gebracht. Voor meer informatie en aanmelding kun je contact opnemen met de gemeente Zoetermeer via Michelle de la Fuente: m.delafuente@debinnenbaan.nl.

MEER INFORMATIE
Kijk voor meer informatie ook op de website van Ter Zake Het Ondernemershuis: www.tzho.nl/informatie/toekomstgericht-ondernemen.

Michelle de la Fuente, regisseur Heroriëntatie Ondernemerschap en Tozo, is het eerste aanspreekpunt voor corona gerelateerde ondernemersvragen en heroriëntatie na de crisis in Zoetermeer.

Neem contact op en ga in gesprek: m.delafuente@debinnenbaan.nl

 

De cursus Toekomstgericht Ondernemen wordt aangeboden door de gemeente Zoetermeer en Werkbedrijf De Binnenbaan i.s.m. Ter Zake Het Ondernemershuis. De cursus “Toekomstgericht ondernemen” is ontwikkeld door Qredits Microfinanciering Nederland.