Mijn Zaak Zoetermeer MAGAZINE NR 6 - SEPTEMBER 2021 WOON

indofoods

Bas Aartsen en Jeffrey Wener. In februari 2019 bundelden de cateraars van respectievelijk IndoSnacks en Sticky Rice hun passie voor traditionele Indonesische gerechten in Indofoods. De sfeervol ingerichte locatie aan de Wattstraat 48A bestaat uit een restaurant, een take-away en een bezorgunit. “Uiteraard behoort de catering nog steeds tot een discipline van het nieuwe concept.  Helaas klopte Covid-19 een maand na ons 1-jarig bestaan op onze deur. Het restaurant en de catering lagen na 15 maart 2020 acuut plat,” vertelt Jeffrey.

Chef-kok Musa serveert vanaf 1 oktober indonesische á-la-carte specials met traditionele smaken!

Hoe heeft Indofoods de coronacrisis overleefd en welke nieuwe ontwikkeling staat er op stapel? “We moesten snel schakelen en binnen drie dagen hadden we de Indodrive ingericht. Mensen konden online bestellen en vervolgens veilig vanuit de auto hun bestelling oppikken. Een creatieve oplossing die een boost gaf aan onze business,” vervolgt Bas. “Met de Indodrive én de bezorging
hadden we in relatief korte tijd Indofoods weer op de kaart gezet. Daarnaast hebben we een speciale bezorgunit geïnstalleerd en binnen een jaar zijn we van acht naar 30 medewerkers gegroeid. We investeerden volop in elektrische auto’s, scooters en fietsen. Stilstaan was geen optie. Er was geen gewone dinsdag, woensdag of donderdag meer. We moesten onder leiding van chef-kok Zainal vol aan de bak. We leveren pure kwaliteit. Traditionele smaken die bereid zijn met verse ingrediënten. Zo kan Indofoods zich continu profileren. Gelukkig is ons restaurant weer open en vanaf 1 oktober zal chef-kok Musa onze gasten verrassen met Indonesische á-la-carte specials.”

indofoods

JE EET EERST MET JE OGEN
“Een gerecht moet niet alleen smakelijk, maar ook visueel aantrekkelijk zijn. Eigenlijk eet je dus eerst met je ogen. Eén van mijn chef-specials is Kepiting Krab, een softshell krab ook wel blauwe krab genoemd die vlak voor het verwisselen van het pantser gevangen wordt. Daardoor blijft de krab naast klein ook zacht en kun je hem in zijn geheel eten. Je hoeft dus niets te pellen,” legt chef-kok Musa uit. “De traditionele smaken van de Indonesische keuken leerde ik van mijn moeder en nu kook ik puur op gevoel. Ben je een seafood lover? Dan is de softshell krab een echte culinaire verwennerij. Wereldwijd staat deze krab dan ook bekend als een delicatesse. Zien en proeven is geloven. Visueel is dit gerecht een feest voor het oog met eetbare bloemen en een speciale saus. Als je deze krab eenmaal geproefd hebt, ben je verkocht. Mijn tweede special is het bekende Indonesische gerecht Dadar Isi. Simpel omschreven is het een omelet gevuld met rundergehakt, maar het succes van deze special zit in de mix van specifieke ingrediënten, de bereidingswijze en de moderne presentatie. Beide specials kun je als hoofdgerecht eten of samen delen. We serveren deze gerechten standaard met neutrale witte rijst, zodat de smaken van het hoofdgerecht het best tot zijn recht komen.”

ZEG KEN JIJ DE INDOPAN?
“De Indopan is ook een groot succes. Zo kun je zelf je eigen rijsttafel samenstellen vanaf vier personen in een warmhoudpan die thuisbezorgd wordt. Een ideaal concept voor kleine én grote gezelschappen die samen willen genieten van onze smaakvolle gerechten. Alvast Selamat makan!” besluit Jeffrey.

Wattstraat 48a
2723 RC Zoetermeer
079 – 200 20 70
info@indofoods.nl
www.indofoods.nl
Facebook indofoods079
Facebook @indofoods079 on