Mijn Zaak Zoetermeer KRANT NR 3 - 2024

kombino

Malou Jonker wilde als meisje dolgraag moeder én kinder-verpleegkundige worden. “Beide wensen zijn uitgekomen,” vertelt ze. “Dertien jaar geleden startte ik bij Kombino Kinderopvang als kinderverpleegkundige en inmiddels ben ik de trotse moeder van vier zonen. Ongeveer zes jaar geleden vroeg Irene Vogel, de oprichtster van het kinderdagverblijf, voor kinderen van 0 tot 5 jaar, of ik Kombino wilde overnemen.”

Bij Kombino Kinderopvang kan ieder kind zichzelf zijn!

Dat wilde ik graag, we hebben namelijk dezelfde passie, vullen elkaar heel goed aan en het “klikt” gewoon. Sinds 2018 ben ik mede-eigenaar en geniet ik enorm van deze functie. Als het nodig is, help ik natuurlijk een handje mee. Ouders kunnen erop vertrouwen dat hun kinderen omringd worden door zorgzame professionals die een warme, gezellige en veilige omgeving creëren. Onze kracht? Ieder kind kan hier zichzelf zijn.”

WAT HEB JE NODIG OM HET WEL TE KUNNEN DOEN?
“Ieder kind is welkom, we maken dus geen onderscheid tussen kinderen die extra zorg nodig hebben en andere kinderen. Elk kind is namelijk uniek en sommigen zijn speciaal. Er zijn vier verticale groepen van twaalf kinderen waar zowel reguliere kinderen als kinderen met (medische) zorg worden opgevangen. Naast twee pedago-gische medewerkers per groep is er altijd een verpleegkundige aanwezig voor de medische handelingen en extra ondersteuning. Zoals al gezegd kunnen alle kinderen hier zichzelf zijn. We zien nooit “beren”. Als er een probleem lijkt te ontstaan, bekijken we wat er nodig is om het wel te kunnen doen. Er is altijd een oplossing! ”

kombinoWAT MAAKT KOMBINO EXTRA BIJZONDER?
“Het kinderdagverblijf is gevestigd in het gebouw van Koninklijke Kentalis en bestaat uit vier ruime, goed geoutilleerde lokalen die verschillend ingericht zijn, twee slaapkamers, een verschoonkamer en toiletruimtes. We hebben trouwens ook “buitenbedjes”. “Buiten” slapen is gezond voor de luchtwegen en de kinderen vallen er snel in slaap. Aan de achterkant bevindt zich een grote afgesloten buiten-speeltuin met diverse kinderspeel-toestellen. De lokalen bereik je via de centrale hal met sprookjesachtige bomen en bankjes waar de kinderen samen kunnen spelen. Het dag-programma varieert van creatieve knutselsessies tot interactieve spelletjes en uitstapjes. Zo “zwemmen” we elke dinsdag en bij goed weer gaan we bijvoor-beeld naar het Wester-park of de kinder-boerderij. Sinds kort werken we samen met het verzorgingstehuis De Boomgaerd waar de kinderen met de “opa’s en oma’s” knutselen en zingen. Verder is er een moestuin, zodat ze kennis-maken met verschillende groente- en fruitsoorten. Ook leren we ze spelen-derwijs gebarentaal aan met de methode Lotte & Max. Uiteraard staan de eet- en slaapmomenten vast. Samen eten we dagelijks fruit en een versbereide warme maaltijd.”

WANNEER KIEST U VOOR KOMBINO?
“Op dit moment is er geen wachtlijst. Er zijn namelijk onlangs kinderen uitgestroomd. Na aanmelding plannen we een rondleiding, intake en wenafspraken in. We kunnen snel schakelen, omdat we kleinschalig zijn. Ouders kiezen voor ons, omdat we gezelligheid, plezier en samenhorigheid als basis voor een stabiele ontwikkeling van kinderen zien. Kinderen leren hier om elkaar te accepteren zoals ze zijn. Naast een leuke dag, staat positief denken centraal bij Kombino. Uw kind is van harte welkom!”

KOMBINO KINDEROPVANG
Meerzichtlaan 300-302
2716 NR Zoetermeer
079 – 320 01 51
info@kombino.nl
www.kombino.nl