FENG LI MASSAGE

Feng Li Wang. In 2004 volgde zij de studie Chinese Tui Na aan het Guangzhou College. Na haar studie in de traditionele Chinese geneeskunde werkte zij jarenlang als Tui Na masseuse in de stad Guangzhou (Kanton) ten noorden van Hong Kong. Inmiddels heeft zij achttien jaar ervaring en sinds anderhalf jaar heeft zij haar eigen massagesalon Feng Li aan de Dorpsstraat 106 met ruime parkeergelegenheid in de directe omgeving. Maar nu eerst een kennismaking met de Chinese Tui Na massage.

Bij een Chinese massage resulteert het opheffen van blokkades in totale ontspanning

“In de Chinese geneeskunde ben je eigenlijk nooit uitgeleerd,” vertelt Feng Li in haar massagesalon die bestaat uit een sfeervolle ontvangstruimte en twee massageruimtes. “We kijken nu eenmaal anders naar het lichaam. Alles in ons lichaam is op een of andere manier met elkaar verbonden en verstoring ervan kan in diverse lichamelijk klachten resulteren. Daarom hebben mensen in stressvolle periodes veel baat bij een Tui Na massage. Energiebanen kunnen dus geblokkeerd raken en dan is het de hoogste tijd voor een afspraak. Een Chinese massage wordt ook wel Tui Na genoemd en betekent letterlijk “duw en grijp”. Veel mensen ervaren het dan ook als een pittige massage die niet alleen ontspanning creëert, maar ook lichamelijke pijntjes geneest. Je hebt maar één lichaam en daar moet je zuinig op zijn. Naast voldoende beweging, gezond eten en voldoende nachtrust is het regelmatig boeken van een Chinese massage zeker geen overbodige luxe.”

FENG LI MASSAGE

BALANS TUSSEN YIN EN YAN HERSTELLEN
“Er zijn volgens de traditionele Chinese geneeskunde twaalf verschillende meridianen oftewel energiebanen. Ze lopen door je lichaam en verbinden je organen, zintuigen en geest met elkaar. Deze energiebanen kunnen door fysieke en/of emotionele problemen blokkeren. Door het lichaam op bepaalde plekken te duwen, draaien, trekken en knijpen activeren we specifieke acupunctuurpunten die op de energiebanen liggen. Zo heffen we uiteindelijk de blokkades op en kan de Qi oftewel de levensenergie weer vrij stromen. De balans tussen Yin en Yan van het lichaam herstelt dus via de acupunc-tuurpunten van de energiebanen. Verder verbetert ook de bloedcirculatie. Kortom, na de Chinese massage voel je je meer “Zen” en bruis je weer van de energie.”

VERSCHILLENDE MASSAGEMETHODIEKEN
“Naast de Tui Na massage kunnen mensen  hier ook terecht voor voetmassage/ pedicure en andere massagemethodieken zoals een hotstone-massage, moxatherapie, cupping  of een ontspannings-massage. Veel mensen  met een kantoorbaan kampen met nek-,  schouder- en rugklachten. Ter bestrijding van deze klachten gebruik ik een specifieke massage die de lichamelijke functies ver-betert en de stress en vermoeid-heid vermindert. Bij een voetreflex-massage wordt er druk uitgeoefend op specifieke reflexpunten waardoor bepaalde organen in het lichaam, die verstoord zijn, weer hersteld worden. Een andere traditionele Chinese genees-methode is Gua Sha dat letterlijk vertaald “schrapen” betekent. Met een platte Jadesteen beweeg ik langs strategische drukpunten op de goed geoliede huid. Omdat je bloedsomloop een boost krijgt en gifstoffen actief worden afgevoerd, krijgt je huid een supergezonde kleur. Daar kan geen enkele huid-verzorgende crème tegenop! Kom gewoon eens langs en ontdek welke Chinese massagemethodiek het best bij jou past,” besluit Feng Li enthousiast.

FENG LI MASSAGE
Dorpsstraat 106
2712 AN Zoetermeer
06 - 877 854 86
www.fenglipraktijk.nl