Mijn Zaak Zoetermeer MAGAZINE NR 4 - APRIL 2022

JUST notarissen

“JUST Notarissen creëert met de nieuwe organisatiestructuur een solide fundament voor de toekomst. De afgelopen jaren zijn er interne veranderingen binnen het managementteam doorgevoerd om de continuïteit te waarborgen,” vertelt algemeen directeur Camillus Overmeire.

Bij aankoop, verkoop en verdeling eerst naar JUST!

“De nieuwe gezichten van alle disciplines zorgen samen voor een solide toekomst. Zij vormen het hart van Just Notarissen en zijn lid van het dagelijks bestuur dat verantwoordelijk is voor alle zaken die bij de organisatie komen kijken. Inmiddels zijn we het grootste registergoedkantoor van Nederland en behoren we tot de top 30 van gerenommeerde kantoren met de meeste notarissen en kandidaat-notarissen.”

Binnen JUST genereert de afdeling Registergoed nog steeds een aanzienlijk gedeelte van de omzet. Het team dat hiervoor verantwoordelijk is, is dan ook het grootst. Onder leiding van Rogier Brunsveld van Hulten, Manoj Raghoebarsingh, Simone Braamskamp en Wiresh Kailas dendert deze trein onverminderd door. “Ruim 40% van de processen in Registergoed is inmiddels geautomatiseerd,” vertelt register notarisklerk Rogier Brunsveld van Hulten. Met meer dan twintig jaar ervaring heeft hij alle in en outs van registergoed wel meegemaakt. “We willen nog meer robotiseren, zodat er ruimte vrijkomt voor verdieping. Registergoedwerk dat geen massa is en dat we tegen een uurtarief kunnen uitvoeren. We verwachten het voorlopig niet, maar als er een moment komt dat er minder overdrachten van woningen plaatsvinden, maakt robotisering ons minder kwetsbaar. Op dit moment is het oversluiten van hypotheken, voor bijvoorbeeld verbouwingen, de trend.”

JUST

SCREENING IS ESSENTIEEL
“Als u een huis gaat kopen, heeft u altijd een notaris nodig,” vervolgt kandidaat- notaris Wiresh Kailas. “We zijn gespecialiseerd in vastgoedrecht en kunnen antwoord geven op al uw vragen over uw leverings- en hypotheekakte. Een dossier wordt in eerste instantie aangemaakt door robotisering met ondersteuning van onze backoffice. Vervolgens checken wij de dossiers op juridisch niveau. Dat vereist doordenken, kennis van zaken en feeling. Onze ervaring speelt dus ook een belangrijke rol. Wat missen we? Zijn er nog haken en ogen? Zijn er bijzondere bepalingen gewenst op verzoek van de koper? We screenen ieder dossier zeer nauwkeurig. Als uit onderzoek blijkt dat er bijvoorbeeld sprake is van vererving dan volgt meteen vanuit ons de reactie dat we bij de makelaar of de andere verkoper een verklaring van erfrecht opvragen. Dus voordat we een dossier in behandeling nemen, vragen we eerst alle benodigde informatie op, zodat we later in het proces niet meer voor verrassingen komen te staan.”

ONLINE AANLEVEREN
“We werken met een portal, zodat u allerlei stukken online kunt aanleveren. Deze werkwijze is snel en efficiënt. Als de koopovereenkomst binnenkomt en verwerkt is door de robot kunnen we binnen twee, drie werkdagen het dossier opstarten. Verder kunt u via de portal vragen stellen. Daarnaast zijn er simpele zaken zoals de overdracht van een garage zonder hypotheek, die kunnen we binnen twee weken laten passeren. Er zijn echter ook complexe overdrachten waaronder splitsingen in appartementsrechten, afkoop erfpacht, aankoop bloot eigendom, opstalrechten, grondoverdrachten en verdelingen die we met onze expertise graag aannemen. Zo moet bij een dakopbouw van een appartementencomplex de splitsingsakte gewijzigd worden. Als mensen scheiden, moet de eigen woning juridisch verdeeld worden bij de notaris. Onze tarieven zijn scherp en iedere notaris doet hetzelfde! Dus waarom zou u meer betalen? Kortom, bij alle hoogte- en dieptepunten, eerst naar JUST!”

Einsteinlaan 50
2719 ER Zoetermeer
079 - 323 97 61
zoetermeer@justnotarissen.nl
www.justnotarissen.nl