Mijn Zaak Zoetermeer KRANT NR 3 - MEI 2020

KINDERFYSIOTHERAPEUTISCH CENTRUM  & PRAKTIJK VOOR FYSIOTHERAPIE  & PRAKTIJK VOOR MANUELE THERAPIE

Drie praktijken onder één dak: een praktijk voor fysiotherapie, kinderfysiotherapie én manuele therapie. Al bijna 40 jaar een  begrip in Zoetermeer. Een bundeling van krachten voor iedereen die problemen heeft bij het bewegen, pijnklachten of klachten die het dagelijks leven belemmeren. “Onze specialisatie kinderfysiotherapie bevindt zich aan de Dunantstraat, de Willem Dreeslaan en op diverse andere locaties verspreid over Zoetermeer,” vertelt kinder-fysiotherapeut Liesbeth Cramer. “Aan de Dunantstraat kan men ook terecht voor fysiotherapie en manuele therapie. We zijn dus een maatschap voor fysio-, manuele en kinderfysiotherapie.”

Bewegen van jong tot oud, persoonlijk en vertrouwd

Susanne Heijnen richt zich, inmiddels al tien jaar, als algemeen fysiotherapeut met name op neurorevalidatie, valpreventie bij ouderen en alle (pijn)klachten die ouderen ervaren in het bewegingsapparaat. Naast neurologische
aandoeningen zijn we ook gespecialiseerd in lymfedrainage oftewel oedeemtherapie. Dat is een therapievorm die we o.a. gebruiken bij kankerpatiënten, om vochtafdrijving te stimuleren. Andere speerpunten in onze praktijk zijn: bekkenbodemtraining bij incontinentie, triggerpointtherapie, medical taping, dry-needling, ontspanningstherapie en McKenzie, een oefenmethode voor rugklachten,” vertelt Susanne. Bij de kinderfysiotherapie ligt de focus op kinderen met diverse (neurologische) motorische problemen. Verder zijn we gespecialiseerd in sensorische integratieproblemen, schrijfproblemen, ontwikkeling bij prematuriteit en behandeling van slechthorende en dove kinderen.”

KINDERFYSIOTHERAPEUTISCH CENTRUM  & PRAKTIJK VOOR FYSIOTHERAPIE  & PRAKTIJK VOOR MANUELE THERAPIE

MANUELE THERAPIE SOMT EN MANUELE THERAPIE E.S.
“Onze praktijk kent twee vormen van manuele therapie, namelijk manuele therapie SOMT voor acute klachten zoals het door je rug gaan na een onverwachte beweging en kaakklachten. Het is een specialisatie binnen de algemene fysiotherapie. Heb je echter chronische schouderklachten bijvoorbeeld door een motorongeluk van drie jaar geleden? Dan is Manuele therapie E.S. het meest geschikt,” vervolgt Liesbeth. “Het is een manuele therapievorm zonder manipulatie-technieken voor jong tot oud die zich richt op langer bestaande klachten. Met een pijnlijke schouder ga je ook anders lopen en zo kan zich bijvoorbeeld een knieprobleem ontwikkelen. De oplossing zit dan niet in de verandering van het looppatroon, maar in het behandelen van de schouder.”

WISSELWERKING EXPERTISESWERKT EFFECTIEF
“Cliënten kunnen zonder verwijzing bij ons terecht. Mond-tot-mondreclame is nog steeds onze grote kracht. Kinderfysiotherapie valt onder de basisverzekering en volwassen fysiotherapie onder de aanvullende verzekering. Iedere fysiotherapeut heeft zo zijn specialisatie. Bij de intake screenen we daarop, maar houden we ook rekening met de voorkeur voor een bepaalde therapeut. Verder streven we ernaar om binnen een week een afspraak in te plannen. De wachttijd is dus relatief kort. Tijdens de intake brengen we de klachten duidelijk in kaart. Waar komen ze vandaan en hoe worden ze in stand gehouden? Vervolgens stellen we een behandelingsplan voor. Onze kracht schuilt in de één-op-één aanpak, oefentherapie, coaching en indien noodzakelijk massage en mobilisatie. Cliënten willen aandacht voor hun klacht! We hebben alle expertise in huis en indien noodzakelijk schakelen we tijdens de behandeling elkaars expertise in. Cliënten ervaren deze werkwijze als zeer prettig. Twee fysiotherapeuten zien meer dan één. We willen geen dingen over het hoofd zien. Een andere kijk resulteert in een efficiëntere behandeling. Cliënten willen van hun klachten afkomen en daar zijn onze behandelingen op gericht. Indien noodzakelijk behandelen we ook aan huis.”

KINDERFYSIOTHERAPEUTISCH CENTRUM
& PRAKTIJK VOOR FYSIOTHERAPIE
& PRAKTIJK VOOR MANUELE THERAPIE

Dunanstraat 611-613
2713 TA Zoetermeer
079 - 316 70 55
info@fysiodunant.nl
www.fysiodunant.nl

Oosterheem (alleen Kinderfysiotherapie)
Willem Dreeslaan 147
2729 NE Zoetermeer
079 - 316 98 05
www.fysiodunant.nl