Casper Optometrie

Zijn wieg stond in de werkplaats van zijn vader. Als driejarig jongetje at hij zelfs een keer een contactlens. Je kunt wel zeggen dat Casper van Haastrecht is opgegroeid in de optiek. Casper startte in 2016 in winkelcentrum Seghwaert Casper Optometrie, maar vele jaren daarvoor werd hij al besmet met het brillenvirus. “En ik vrees dat er geen geneesmiddel voor is.”

Besmet met het brillenvirus

Het oog is gemaakt om licht waar te nemen, maar kan niet altijd pijnprikkels waarnemen. Als het aan de binnenkant van het oog fout gaat, ervaar je dat soms niet als pijn. Bij pijnlijke ogen en visuele klachten kan je dan al te laat zijn. Om dergelijke klachten te voorkomen kun je bij Casper Optometrie niet alleen terecht voor een reguliere oogmeting, maar ook voor een uitgebreid oogonderzoek. “Als je niet goed kan verklaren waarom jij klachten hebt, zoals pijn in de ogen, rode ogen of ontstoken ogen, misselijkheid en hoofdpijn, weet de huisarts soms ook niet wat het precies is. Veel van die
klachten zijn ooggerelateerd. Denk aan problemen met de contactlens, bril of een oogziekte, zoals staar, (diabetische) retinopathie, macula degeneratie en glaucoom. Wij onderzoeken het oog en weten direct of je met spoed naar de oogarts moet. Zo niet, ga je met een diagnose terug naar de huisarts en weet hij hoe hij je verder moet helpen”, aldus Casper. 

Casper Optometrie

UNIEKE MERKEN
De optiekwinkel hangt vol met fraaie monturen van onder meer Yellows Plus, Porsche Design, Vasuma, Rodenstock, State of Art en Etnia Barcelona. Zeggen die merken je niet zo veel? Dat kan kloppen. “Wij hebben alleen unieke merken”, zegt Casper die zelf gek is op het merk Theo Eyewear. Gedurfd, creatief en uitgesproken, zo omschrijft hij de opvallende brillencollectie van Theo Eyewear. 

ALLEREERSTE THEO-DAG 
“Dit kwaliteitsmerk verkochten we al bij Rembrandt Optiek en gelukkig mochten we na de overname verder met Theo Eyewear. Dat moet je worden gegund door de Belgische familie. Wij zijn de enige in Zoetermeer met Theo-brillen. Ze zeggen weleens: als je eenmaal een Theo-bril hebt gehad, wil je nooit meer een ander.” Op zaterdag 13 oktober houdt Casper Optometrie zelfs de allereerste Theo-dag in Zoetermeer! 

Rembrandt Optiek is de voorganger van Casper Optometrie en opende in april 1981 de deuren aan de Petuniatuin 26. In 2016 nam Casper de optiekwinkel van zijn vader over. “Het gaat beter dan verwacht. Onze gediplomeerde opticiens en optometristen onderscheiden zich door probleemgericht te denken. Waar komen de klachten vandaan?” zegt Casper. Om het succes in stand te houden is hij elke dag in Winkelcentrum Seghwaert te vinden. “Om de kwaliteit te garanderen zit ik er bovenop. Mijn naam hangt boven de deur. Dan moet je er zijn.” 

CASPER OPTOMETRIE
Casper Optometrie is dé optiekwinkel in Zoetermeer. Met een ruime brillen- en zonnebrillencollectie, bestaande uit monturen van topmerken, kinderbrillen en sportbrillen. Ook voor verschillende soorten contactlenzen ben je bij Casper Optometrie aan het juiste adres. De openingstijden zijn van dinsdag tot en met donderdag van 9.30-18.00 uur, vrijdag van 9.30-20.00 uur en zaterdag van 9.30-17.00 uur.

Petuniatuin 26 
(Winkelcentrum Seghwaert)
2724 NA Zoetermeer
079 - 360 69 37
info@casperoptometrie.nl
www.casperoptometrie.nl