ENFESSO KOFFIE & BISTRO

De zomervakantie staat synoniem aan strand, zee en struinen door pittoreske dorpjes met kronkelige, idyllische straatjes. Na verloop van tijd ploffen we graag neer bij een gezellig terrasje. Lekker genieten van verkoelende drankjes en lokale tapas. Niet voor niets zijn Frankrijk, Spanje, Italië, Griekenland en Turkije populaire vakantielanden. Door Covid-19 ging voor veel mensen de geplande vakantie naar het buitenland helaas niet door. Wil je toch genieten van het mediterrane vakantiegevoel? Ontdek dan Enfesso Koffie & Bistro, een verborgen pareltje in het Stadshart en beleef unieke smaaksensaties!

Beleef gezelligheid én de mediterrane sfeer bij enfesso koffie & bistro!

Je hart volgen is voor Selma erg belangrijk. Op 26 februari 2016 hakte zij de knoop door met de opening van Enfesso Koffie & Bistro. “Koken is mijn grote liefde en al jaren droomde ik van een klein restaurant met een sfeervol buitenterras waar ik authentieke en unieke gerechten zou kunnen creëren. Zowel binnen als buiten wilden we een mediterrane sfeer neerzetten.” Zo zijn de wanden van Enfesso door de Turkse kunstenaar Halil Yantur schitterend gedecoreerd met drie vrouwen met witte vleugels. “Zij staan voor vrouwelijkheid, vrijheid en kracht. Als je namelijk op je eigen kracht vertrouwt, krijg je vleugels.”

ENFESSO KOFFIE & BISTRO

MIJN KAART IS SELMA
“Eigenlijk is het lastig om mijn onderneming te omschrijven. Je kunt hier verschillende warme en koude koffie- en theevariaties drinken eventueel met gebak zoals huisgemaakte baklava, appeltaart en cheesecake. Verder serveren we als lunch bijzondere broodjes, borrelhapjes, tapas, salades, tosti’s en uitsmijters. Sinds kort kunnen onze gasten ook op donderdag-, vrijdag- en zaterdagavond dineren. We serveren dan unieke gerechten met ingrediënten die we op dat moment in huis hebben. Mijn partner woont nu definitief in Nederland en samen hebben we grootse plannen voor de toekomst. Hij staat ook in de keuken en samen willen we onze gasten verrassen. In het Turks betekent enfes: verrukkelijk, lekker en subliem. Zo is de naam Enfesso ontstaan. Aan alle gerechten op de kaart is mijn persoonlijke smaak toegevoegd. Gekscherend zeg ik weleens: “Mijn kaart is Selma!”

DE LEKKERSTE KOFFIE EN BESTE UITSMIJTER VAN ZOETERMEER
“Met onze versgemalen bonenkoffie Espresso Perfeto hebben we inmiddels een visitekaartje afgegeven. Perfecte koffiebonen en een professionele koffiemachine zijn echter nog geen garantie voor sublieme kopjes koffie. Het geheim van de smid hebben we geleerd van een wereldkampioen barista. Bij cappuccino is de temperatuur van de melk o.a. van essentieel belang. Verder voeg ik aan iedere bereiding mijn eigen gevoel en creativiteit toe. Zo creëren we continu verrassende combinaties. Alle broodjes zijn dan ook mijn creaties. Vlak na de opening bestelde iemand een uitsmijter. Ik had echter geen idee wat een uitsmijter was. Vervolgens ben ik de keuken ingegaan en zo is volgens vele gasten de beste uitsmijter van Zoetermeer Enfesso Speciality ontstaan.

Wil je weten wat we ’s avonds serveren?
Bekijk dan onze Facebookpagina of Instagram! Kom hier vooral genieten van mijn passie voor koken,” besluit Selma.

ENFESSO KOFFIE & BISTRO
Plaats 14
2711 AW Zoetermeer
06 – 48 74 56 83
info@enfesso.nl
Facebook: /enfesso
Instagram: @enfesso