tico schoenmaker

“Ik ben elke dag druk in de weer met mijn drie winkels, maar maak ook altijd tijd vrij voor de dingen die echt toe doen in het leven”, vertelt Tico. “En dat is aan het welzijn van anderen denken: jong en oud. Dit geeft mij zoveel voldoening om hier nog jaren mee door te gaan”.

Bedankt Zoetermeer voor al jullie vertrouwen!

Maar dit kan Tico niet in z’n eentje allemaal volbrengen. Gelukkig is de Zoetermeerse gemeenschap hem trouw en steunen zij hem hier dan ook bij. En zo houdt hij het al lang vol!

STAGEPLEK
Tico is in Zoetermeer en zelfs daarbuiten bekend geworden door de jongeren die hij hoogstpersoonlijk van de straat plukt en een stageplek of zelfs werk bezorgd bij één van zijn schoenmakerijen. Daar kunnen Tico en zijn jongeren schoenen van onder meer Greve, Van Bommel en Van Lier met de originele onderdelen in topconditie houden. Hij leert ze het vak en laat zien dat hard werken beter wordt beloond dan op straat hangen.

tico schoenmaker

AARDAPPELEN WEGGEVEN
Op zaterdag 3 december heeft Tico in elke winkelcentra in Zoetermeer pallets met honderden zakken aardappelen neergezet. “De aardappels werden gratis weggegeven aan mensen die het echt nodig hebben”, legt Tico uit, “Ik heb bij boeren duizenden aardappelen ingekocht om ze uit te delen. En dit was een succes.”

50+-ERS OPLEIDEN
Als Zoetermeerse ondernemer is Tico door AmbachtNederland gevraagd om 50-plussers op te leiden tot schoenhersteller. Hij is een schoolvoorbeeld hoe de Ambachtsacademie werkt volgens het principe meester-gezel. Leerlingen worden in de praktijk geschoold door een leermeester. Het is een gebouwloze school, want de opleiding vindt in zijn eigen bedrijf plaats.

LIEFDE VOOR OUDEREN
Eenmaal per jaar gaat hij met zijn team schoenmakers naar de ouderen in de verschillende verzorgingshuizen in Zoetermeer. Dan repareert hij en poetst hij gratis de schoenen van de ouderen. Terwijl de ouderen wachten op hun schoenen wordt er in het verzorgingshuis een gezellige dag van gemaakt.

ZONDER ZORGEN
Ook wil Tico de kinderen een leuke dag bezorgen. Voor velen zit er tijdens de zomervakantie geen vakantie naar het buitenland er in. Van der Kooy Vastgoed die ook GAMECITY Zoetermeer beheert heeft 45 vrijkaarten gedoneerd aan Tico ter waarde van 10 euro per stuk. “De kinderen heb ik een aantal keren in kleine groepjes als verrassing meegenomen naar  Gamecity. Ze hebben genoten!”, vertelt Tico enthousiast. “Ze mochten daar uit verschillende attracties kiezen. Lasergamen en de nieuwste attractie Urban Minigolf waren de grootste favoriet. De kinderen zijn daar flink in de watten gelegd.”

DRIE VESTIGINGEN
Naast zijn steun aan goede doelen heeft Tico natuurlijk ook nog zijn eigen schoenmakerij. Bij de vestigingen in het Stadhart (2) en Oosterheem kunt u terecht voor het ambachtelijk herstellen van (wandel)schoenen. Ook van originele materialen van bekende merken als Van Bommel, Van Lier en Greve. Natuurlijk kunt u ook terecht voor het bijmaken van alle soorten sleutels én messen en schaatsen laten slijpen. Zoekt u veters, Tico heeft deze ook in verschillende kleuren. Teveel om op te noemen!

SCHOENMAKERIJ TICO
Luxemburglaan 150
2711 EH Zoetermeer
079 - 360 80 96

Westwaarts 41b
2711 AD Zoetermeer
079 - 351 69 31

Oosterheemplein 409
2721 NG Zoetermeer
079 - 321 78 73
www.schoenmakerijtico.nl

Ma t/m za. van 9.00 tot 18.00, zo. van 12.00 tot 17.00 uur
Stadshart 7 dagen per week open!