TICO SCHOENMAKER

Het lijkt misschien nog heel ver weg, maar voordat je het weet kunnen we hopelijk net als vorige winter weer schaatsen op natuurijs. Op de dag dat je je ijzers van zolder wil halen, kan voor een tegenvallende verrassing zorgen: de schaatsen zijn bot. Dat Tico Roozendal als een van de besten schoenen kan repareren is al bekend, maar niet iedereen weet dat je ook voor gladde ijzers bij hem terecht kan!

Bedankt Zoetermeer voor al jullie vertrouwen!

Ook als je nu al wil schaatsen op de binnen schaatsbanen staat Tico en zijn team voor je klaar. Hij had natuurlijk al een slijpmachine, maar onlangs kreeg hij namelijk een splinternieuwe, professionele slijpmachine. Tico kreeg speciaal les van een ‘meester schaatsslijper’ uit Heerenveen, zodat hij ook als een van de besten van Zoetermeer schaatsen kan slijpen.

ALLE SOORTEN
Noren, langebaanschaatsen, kunstschaatsen of ijshockeyschaatsen, het maakt voor Tico niets uit welk type je langsbrengt bij zijn winkel in de Westwaarts Passage, vlakbij Albert Heijn XL.”

TICO SCHOENMAKER

BEDANKT ZOETERMEER VOOR AL JULLIE VERTROUWEN!
Tico Roozendal, welke Zoetermeerder kent hem niet? Met drie filialen in Zoetermeer, twee in het Stadshart en één in Oosterheem. “Net als voorgaande jaren wilde ik meer doen voor de Zoetermeerse gemeenschap. Vanwege corona lukte ook dit jaar helaas niet alles. Gelukkig zijn een aantal projecten wel doorgegaan, zoals de Voedselbank en het begeleiden van hangjongeren d.m.v. stageplaatsen”, aldus Tico.

VOEDSELBANK
Onlangs had de op Curaçao geboren Zoetermeerder weer zijn gratis actie voor de Voedselbank. Cliënten konden twee paar schoenen gratis laten herstellen. Mensen die vanwege geldgebrek helemaal geen goede schoenen meer hadden kregen zelfs een gratis paar mee naar huis. Dat kwam mede door de steun van veel Zoetermeerders. “Ik kreeg duizend paar schoenen van inwoners na mijn oproep om oude schoenen in te leveren”, vertelt Tico enthousiast.

VAK LEREN
Met de hulp van ongeveer vijftien hangjongeren kregen de schoenen een tweede leven. Tico wil deze jeugd graag een vak leren. “Door al die ingeleverde schoenen konden zij oefenen en ervaring opdoen. Samen kunnen we weer anderen helpen. Ik doe het echt niet voor mezelf. Mensen die geen schoenen kunnen betalen kunnen altijd naar mij toekomen. Daar hoeft niemand zich voor te schamen. We moeten er voor elkaar zijn in moeilijke tijden.”

Luxemburglaan 150
2711 EH Zoetermeer
079 - 360 80 96

Westwaarts 41b
2711 AD Zoetermeer
079 - 351 69 31

Oosterhemplein 409
2721 NG Zoetermeer
079 - 321 78 73

www.schoenmakerijtico.nl
Ma t/m za. van 9.00 tot 18.00, zo. van 12.00 tot 17.00 uur

Stadshart 7 dagen per week open!