Mijn Zaak Zoetermeer MAGAZINE NR 3 - MAART 2022 GEZONDHEID

la vivere

Als je graag haakt, breit of kleding naait, eenmaal over de drempel van deze winkel sta je versteld van de kleuren, soorten, ideeën en het enthousiasme waarmee je geholpen wordt. Je voelt je er als een kind in de Jamin.

Atelier La Vivere in de Dorpsstraat al 5 jaar dé winkel voor creatievelingen

Laten we even een rondje door de winkel dwalen. Voorin staan de stoffen. Wanden vol kinderstoffen van Katia, kledingstoffen van Fiber Mood en quiltstoffen van o.a. Tilda. Atelier La Vivere werkt samen met de snelgroeiende naaicommunity Fiber Mood. Het naaien van kleding is weer helemaal hot en bij Atelier La Vivere helpen ze de beginnende en ervaren sewistas graag aan een mooi stofje, het juiste patroon, een betaalbare naaimachine en... hulp bij het maken. Stoffen moet je voelen en de kleuren moet je zien om een goede keuze te maken. Wil je hulp bij het maken van je creaties? Dan zijn er de naaicafés op maandagavond van 19.00 tot 21.00 en donderdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur.

la vivere

Terug naar de rondleiding: Middenin de winkel is het een waar walhalla voor de haak- en breisterren. Wat een uitgebreide collectie aan allerlei soorten, diktes en merken wol. Scheepjes, Katia en Lammy Yarns. Boeken, tijdschriften, maar ook benodigdheden zoals haak- en breinaalden. Je kunt aan tafel zitten met een goeie kop koffie terwijl je een patroon en wol uitzoekt voor je nieuwste project. Volop inspiratie aanwezig! Maar wees niet bang, ook al sta je aan het prille begin van je creatieve loopbaan, dan ben je hier ook aan het goede adres. Loop maar mee.

Achterin de winkel is de workshopruimte. Een gezellige maar vooral grote ruimte waar met gemak op een veilige manier kan worden gewerkt (lees: gekletst). Hier leer je alles op het gebied van haken en breien, van beginners tot gevorderden. Hier zijn ook de haak- en breicafés. Kom je niet uit je patroon of zoek je gezelligheid dan kun je langskomen op woensdagavond van 19.00 tot 21.00 uur, vrijdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur en zaterdagmiddag van 13.00 tot 15.00 uur. Later dit jaar worden de bekende workshops zoals Haken/Breien Beginners, Tunisch Haken, Macramé, Fair Isle breien en Double Knit weer georganiseerd. Maar ook nieuwe workshops staan op de planning: “Help ik word Oma” of “Mijn moeder kan niet breien”...

Nieuwsgierig geworden? Kom snel langs en kijk op onze website voor meer informatie over de workshops.

Dorpsstraat 179
2712 AJ Zoetermeer
079 - 889 60 12
info@atelierlavivere.nl
www.atelierlavivere.nl