SMC RIJNLAND FYSIOTHERAPEUTEN

Oorspronkelijk komt Jaco de Wolf uit Zoetermeer waar zijn vader een huisartsenpraktijk had aan de Delftse Wallen. Na zijn studie fysiotherapie in Leiden werkte hij enige jaren in Hoofddorp. Achtereenvolgens studeerde hij af als sportfysiotherapeut en manueel therapeut. In 2006 was de tijd rijp voor een eigen fysiotherapiepraktijk in Leiden. Sport Medisch Centrum Rijnland (SMC) Fysiotherapeuten is inmiddels met vier locaties een toonaangevende praktijk in de Leidse regio. “Met twee vestigingen zijn we nog een onbekende eend in de bijt in Zoetermeer,” vertelt Jaco. Tijd voor een kennismaking.

Andere kijk op fysiotherapie: “revalideren is topsport!”

Als sportfysiotherapeut functioneerde hij op het allerhoogste niveau. Zo begeleidde hij onder andere het marathonschaatsteam van Henk Angenent, het Olympisch shorttrackteam en het Nederlands herenhockeyteam onder leiding van bondscoach Max Caldas.

“Ik heb daardoor een andere kijk op fysiotherapie ontwikkeld. Revalideren is namelijk voor iedereen topsport,” vervolgt Jaco. “Toen we startten, behandelden we 95 % topsporters en de overige 5 % bestond uit de familieleden. Die ervaringen hebben we vertaald naar een specifieke aanpak voor alle cliënten. Als je bijvoorbeeld een nieuwe heup krijgt, wil je toch weer de dagelijkse dingen kunnen doen. Het revalidatietraject bouwen we stap-voor-stap op en dat traject kun je vergelijken met het bedrijven van topsport.”

SMC RIJNLAND FYSIOTHERAPEUTEN

SAMENWERKING RESULTEERT IN EFFECTIEF BEHANDELTRAJECT
“Onze andere kijk op fysiotherapie blijkt in een relatief korte periode ook in Zoetermeer succesvol. Daarnaast bestaat het gros van ons topteam uit fysiotherapeuten met een master oftewel een specialisatie,” vertelt Jaco trots. “We hebben dus alle expertise in huis. Zo kun je bij ons terecht voor specialisaties als (sport)fysiotherapie, handfysiotherapie, manuele therapie, orofasciaal therapie, orthopedische revalidatie, verschillende beweeggroepen en echografie met of zonder verwijzing van de huisarts. De samenwerking tussen onze specialisten bij een bepaald klachtenbeeld maakt het verschil. Het is de basis van de meest effectieve aanpak, behandeling en begeleiding. Bovendien vindt binnen onze praktijk voortdurend intervisie plaats aangevuld met interne opleidingen. Samen weten we meer en vullen we elkaar aan.”

OPTIMALE BEHANDELING DOOR DE JUISTE SPECIALIST 
“Ons team, 35 totaal, is zeer leergierig. We beschikken over fysiotherapeuten met drie masters die hun nieuwste inzichten graag delen. We schrijven onze eigen protocollen die opgesteld zijn aan de hand van wetenschappelijke kennis en onze uitgebreide ervaring & vakmanschap. We werken dus op het scherpst van de snede op basis van de nieuwste fysiotherapeutische inzichten. Zo beschikt iedere locatie over geavanceerde echografie apparatuur. Het is dan ook niet verwonderlijk dat we spierpeesspecialist zijn. Indien nood-zakelijk kijken we namelijk in de pees om precies te zien wat er speelt. Meten blijft weten. Wat is de prognose en hoe ziet het herstel eruit? Vervolgens kunnen we de behandeling op grond van alle gegevens zeer nauwkeurig communiceren met de cliënt. Onze fysiotherapeuten zijn specialisten. Als je hier met een klacht komt, weet je gewoon zeker dat de juiste persoon jou behandelt,” besluit Jaco.

SMC RIJNLAND FYSIOTHERAPEUTEN
Violiervaart 22
2724 VR Zoetermeer
079 - 500 17 92
info@smc-rijnland.nl
www.smc-rijnland.nl

Weidedreef 92
2727 EM Zoetermeer
(gevestigd in Huisartsenpraktijk Weidedreef)
079 - 234 01 00