mindfullness

“Zowel mannen als vrouwen worstelen met een onrealistisch verwachtingspatroon. Het is echter onmogelijk om dagelijks die geweldige partner, perfecte vader/moeder, behulpzame buurman/buurvrouw of mantelzorger te zijn,” vertelt life coach Sonja van der Vlist. “Ook in het arbeidsproces moeten mensen steeds meer op hun teentjes lopen. Een burn-out, depressie of terugval kan op de loer liggen. Het is dan de vraag of je wel op de juiste plek zit. Vind je het lastig om grenzen te stellen waardoor je eigen normen en waarden vervagen? Dan is life coaching de eerste stap om meer balans, rust, plezier en geluk in je leven te creëren.”

Als je het gevoel wil hebben dat je leeft in plaats van het gevoel dat je geleefd wordt!

“Tijdens de coaching-sessies ligt de focus op: verhelderen, verdiepen, verbinden, verwerven, veranderen en verankeren,” vervolgt Sonja die in 2012 haar praktijk Mindfulness Rise and Shine startte. “Een negatief zelfbeeld is funest voor je zelfvertrouwen. Dus als je leven in een neerwaartse spiraal is gekomen en het lukt je maar niet om die te doorbreken dan wordt het tijd om voor jezelf te kiezen. Met één-op-één life coaching ontdek je dat de perfecte versie van jezelf nu eenmaal niet bestaat. Acceptatie daarvan resulteert in meer kracht en zelfvertrouwen. Iedereen verdient het om gelukkig te zijn. Het gevoel dat je leeft en niet geleefd wordt. Daar draait het leven simpelweg om.”

mindfullness

MEER VERDIEPING
“In mijn praktijk zie ik veel mensen met lichamelijke klachten en problemen zoals burn-out, paniekaanvallen, angsten, hoofdpijn en maag- en darmproblemen. Je lichaam praat met je en vertelt je zo misschien wel dat je op het verkeerde pad bent. Als je niets verandert, kun je geen andere uitkomst verwachten. Zeker als je een vicieuze cirkel wil doorbreken om verandering teweeg te brengen. Bij fysieke klachten verwijs ik mensen altijd eerst naar de huisarts. Pas daarna kunnen ze bij mij terecht. Bij life coaching maak ik gebruik van diverse vaardigheden en kennistrajecten. Daarom wordt het ook wel eclectische coaching genoemd. Zo ben ik onder andere afgestudeerd in positieve psychologie, mindfulness en gedragstherapie. Ook ben ik bekend met orthomoleculaire voeding. Mensen komen met vragen die ze dankzij life coaching zelf kunnen oplossen. Zo komen ze weer in hun kracht.”

PRATEN, LUISTEREN ÉN DOEN
“Life coaching bestaat uit praten, luisteren én doen. Hyperventilatie kun je bijvoorbeeld voorkomen met bepaalde ademhalingsoefeningen. Verder moeten mensen leren om het traject te herkennen dat vooraf gaat aan het hyperventileren. Tijdens de sessies komen de aspecten slaap, beweging, voeding, mediteren en mindset aan de orde. Mensen volgen vaak een negatieve routine die doorbroken moet worden om de regie in het leven weer terug te krijgen. Zo heb ik iemand met ADD geleerd hoe hij er zonder medicijngebruik mee kon omgaan. Daar ben ik bijzonder trots op. ADD zal namelijk altijd onderdeel blijven van zijn leven. Helaas zijn mensen vaak ten onrechte onzeker over zichzelf. Met behulp van trainingen zoals: “Je bent goed genoeg”, “Grip op je gedachten”, “Rust in je hoofd” en “Leer loslaten” help ik hoe mensen met de uitdagingen van het leven om kunnen gaan. Wanneer kies jij voor jezelf?”

MINDFULNESS RISE AND SHINE
Loosduinenstraat 6
2729 CZ Zoetermeer
06 - 239 852 43
mindfulnessriseandshine@gmail.com
www.mindfulnessriseandshine.nl