STICHTING LEERGELD

Kinderen in armoede, kunnen we het er eens samen over hebben? Dat is de vraag die voorzitter Marleen Teunissen van Stichting Leergeld Zoetermeer stelt aan het Zoetermeerse bedrijfsleven.

‘Alleen samen kunnen we kinderen gelijke kansen op een goede toekomst bieden’

Voor duizenden Zoetermeerse kinderen zijn schoolspullen als een laptop, fiets of sportkleding geen vanzelfsprekendheid. Zij leven namelijk in gezinnen waar
armoede heerst. “Daarmee lopen zij ook het risico om sociaal buitengesloten
te worden”, zegt Marleen. “Ook deze kinderen moeten zich kunnen ontwikkelen en dezelfde kansen krijgen als hun leeftijdsgenootjes.”

MEEDOEN
Stichting Leergeld bevordert dat kinderen tussen de 4 en 17 jaar volwaardig mee kunnen doen op school door hen bovengenoemde voorzieningen te bieden. Dat doet de stichting in 13 gemeenten. “Afgelopen jaar zorgde corona voor een enorme toename in aanvragen. We hebben toen 12.239 kinderen geholpen in Zuid-Holland en in Zoetermeer 2799 kinderen. Dat lijkt een groot aantal, maar toch bereiken we pas 70 procent van de doelgroep. Met name bij werkende ouders met een laag inkomen of hoge schulden kunnen we nog iets betekenen voor de kinderen.”

SAMEN DOEN
Stichting Leergeld doet een beroep op het Zoetermeerse bedrijfsleven. “De gemeentelijke bezuinigingen dwingen ons tot verdergaande samenwerkingen en inventiviteit. Het helpt om vanuit ondernemerszin met ons mee te denken over duurzame oplossingen. Daarnaast benutten we graag hulp om onze doelgroep goed te bereiken, dus ken jij of ben jij zelf iemand die hulp voor de kinderen nodig heeft? En misschien ben je bereid ons te steunen met spullen voor de kinderen of een financieel sponsorship? Alleen samen kunnen we kinderen gelijke kansen op een goede toekomst bieden.”

079 - 316 23 84
info@elkkinddoetmee.nl
www.elkkinddoetmee.nl