CHIROPRACTIE ZOETERMEER

Al meer dan 35 jaar blijkt de holistische werkwijze van Chiropractie Zoetermeer uiterst succesvol. In de wachtruimte valt direct een wand op met ingelijste reviews van tevreden patiënten. Zo schrijft een patiënt die zich nog steeds preventief laat behandelen: “Ik ben hier terechtgekomen met rug- en nekklachten na de bevalling van mijn oudste zoon. Ook had ik veel hoofdpijn en last van duizeligheid. Mijn klachten zijn verdwenen en ik heb nu ook meer energie. Na de overname door Tom & Pilar zijn de openingstijden ruimer en dat is fijn.”

Al meer dan 35 jaar “natuurlijk” klachtenvrij!

Inmiddels werken er vijf chiropractoren in de praktijk die dagelijks mensen uit alle leeftijdscategorieën met de meest uiteenlopende klachten behandelen. “Veel mensen associëren chiropractie met rug-, schouder-, nek- en hoofdpijn- en migraineklachten. Dat klopt wel, maar ook bij heel veel andere klachten kunnen wij een rol van betekenis spelen. Zo zien we o.a. huilbaby’s, kinderen met gedrags- en/of concentratieproblemen, volwassenen die beter willen slapen, vrouwen met zwangerschapsklachten en ouderen die vitaal willen blijven,” vertelt chiropractor Charlotte Cailliau. De Française studeerde aanvankelijk geneeskunde in Parijs, maar na drie jaar sprak de essentie van chiropractie haar meer aan. “Als chiropractor leggen we namelijk de focus op de behandeling van klachten op een natuurlijke manier, zodat medicijnen en/of operaties overbodig worden.”

CHIROPRACTIE ZOETERMEER FOCUS OP DE OORZAAK
Het verschil tussen de aanpak van de fysiotherapeut en de chiropractor is voor veel mensen onduidelijk. “Bij bijvoorbeeld een schouderblessure legt een fysiotherapeut de focus op verbetering van de mobiliteit van de schouder met behulp van oefeningen. Dat is prima, maar vaak komen de klachten terug, want de echte oorzaak, mogelijk een zenuwprobleem in de nek, wordt niet aangepakt. Chiropractie is een wetenschappelijk onderbouwde aanpak om verstoringen in het zenuwstelsel te verwijderen, zodat het lichaam beter functioneert. Het lichaam bezit namelijk een aangeboren intelligentie om zichzelf te genezen, maar door verstoring in het zenuwstelsel verloopt dit proces dan minder goed. We kijken dus naar de wisselwerking tussen de wervelkolom, het zenuwstelsel en de samenhangende klachten. Het opheffen van blokkades, die diverse klachten veroorzaken, is onze expertise.”

WAS IK MAAR EERDER GEKOMEN
“De intake start met een uitgebreid vraaggesprek over de fysieke klachten en de gezondheidsdoelen. Uiteraard volgt er een lichamelijk onderzoek en indien noodzakelijk adviseren we om röntgenfoto’s te laten maken. In het persoonlijk behandelplan ligt de focus op pijnvermindering, functionele verbetering en preventief onderhoud. Want de vraag: ”Wat gaan we doen, zodat de klacht niet meer terugkomt?” is natuurlijk essentieel voor functionele en structurele oplossingen. Niet voor niets horen we na behandeling heel vaak de uitspraak: “Was ik maar eerder gekomen.”

VERSCHILLENDE BEHANDELTECHNIEKEN
“We werken met onze handen, deze behandeltechniek wordt ook wel manipuleren genoemd. Voor iedere klacht is er een specifieke behandeltechniek. Over het “kraken” bestaan helaas veel misverstanden. Tijdens de behandeling kun je door verandering van druk in de gewrichten meerdere knakjes horen. Dat zijn slechts gasbelletjes. Kraken is dus volkomen ongevaarlijk. Uiteraard kunnen we onze behandeltechnieken, die veelal vergoed worden vanuit het aanvullende pakket, ook zonder kraken toepassen. Uiteraard bekijken we tijdens de intake eerst of chiropractie iets voor jou kan betekenen. Meer informatie over onze praktijk vind je op de website (QR-code) en/of Facebookpagina.”

CHIROPRACTIE ZOETERMEER
Broekwegkade 199
2725 HH Zoetermeer
079 - 342 05 06
info@chiropractiezoetermeer.nl
www.chiropractiezoetermeer.nl
fb.com/chiropractiezoetermeer