de uitkomst

Probeer het eens: tel al jouw schoenen, hoeveel paar heb je? En hoeveel van die schoenen draag jij niet meer, omdat ze beschadigd of uit de mode zijn? Elk jaar gooien we met z’n allen miljoenen schoenen weg. Onderhouden of repareren doen we eigenlijk niet meer, terwijl dat helemaal niet meer bij deze tijd past. Daar moet snel verandering in komen, vindt Pascal Govaars van Schoenmakerij De Uitkomst.

Afval scheiden, minder vlees en verwarming lager? Dan ook duurzaam met schoenen omgaan.

Anno 2022 scheiden we afval, eten we minder vlees en vooral de laatste tijd staat ook de verwarming een stuk lager. Stuk voor stuk duurzame oplossingen. Maar ondertussen kopen we telkens maar nieuwe schoenen. Dat komt nou eenmaal door de lage prijzen en het gemak van online winkelen. Maar juist door die lage prijzen zijn de gebruikte materialen niet duurzaam, dus ook niet van goede kwaliteit. Gelukkig gaan steeds meer mensen nadenken over hun koopgedrag.

INVESTEREN WAARD
Ook bij het kopen van nieuwe schoenen kan het allemaal een stuk duurzamer. In plaats van goedkope schoenen te kopen en ze al snel in de kast te gooien, is het het waard om te investeren in kwalitatief goede schoenen, die veel langer meegaan. En als die stuk gaan, zijn ze tenminste het repareren waard. Zo help je mee in de strijd tegen afval. Bovendien steun je de lokale ondernemer in moeilijke tijden!

de uitkomst

TWEEDE LEVEN
De Uitkomst kan elk paar een tweede leven geven. Van leren schoenen tot sneakers, pumps en slippers. “Schoenen zijn vaak te repareren voor een prijs die lager is dan de aanschafwaarde van een nieuw paar”, zegt Pascal van Schoenmakerij De Uitkomst uit Winkelcentrum Rokkeveen. “Schoenen zijn belangrijker dan men denkt. Onze voeten zijn de fundering van ons lichaam. Daar moeten we zuinig op zijn.” Dus, wat doe jij als jouw schoenen aan vervanging toe lijken? Juist, naar De Uitkomst! En over duurzaam gesproken: als je daar dan toch bent, neem meteen een paar warme, wollen sloffen mee!

GILDEMEESTER
Schoenmakerij De Uitkomst is gildemeester en gebruikt hiervoor de originele materialen voor reparaties van onder meer Van Lier, Van Bommel en Greve. De schoenen worden ook gestikt zoals het origineel. Ook voor het repareren van tassen en materialen voor paardrijden kun je ook altijd bij Pascal terecht. Hetzelfde geldt voor het slijpen van scharen, tuingereedschap, messen en schaatsen. En vergeet niet het laten bijmaken van onder meer huissleutels, fietssleutels en autosleutels!

SCHOENMAKERIJ DE UITKOMST
Samanthagang 66
2719 CK Zoetermeer
079 - 362 81 47
info@schoenmakerijdeuitkomstzoetermeer.nl
www.schoenmakerijdeuitkomstzoetermeer.nl
www.onlineschoenreparatie.nl