Mijn Zaak Zoetermeer KRANT NR 8 - AUGUSTUS 2023

ABS DEN ELZEN

Op 1 juli 2023 bereikte het autoschadeherstelbedrijf ABS Den Elzen een mijlpaal: het 75-jarig jubileum. Met de kernwaarden eerlijk en betrouwbaar heeft het sympathieke familiebedrijf zich de afgelopen decennia ontwikkeld tot een innovatief en professioneel autoschadeherstelbedrijf met inmiddels negen vestigingen in Zuidwest-Nederland. Er werken nu bijna 200 vakmensen en jaarlijks worden er zo’n 25.000 auto’s hersteld. Directeur-eigenaar Joost den Elzen blikt terug en kijkt vooruit.

ABS Den Elzen vierde onlangs 75-jarig jubileum!

“In de jaren na de Tweede Wereldoorlog waren auto’s voor particulieren schaars,” vertelt Joost. “Dus toen de broers Chris en Koos den Elzen hun spuiterij in 1948 in de Boekhorststraat te Den Haag openden, hielden zij zich voornamelijk bezig met het spuiten van oude legerauto’s voor particulieren. Begin jaren ’70 verhuisde Den Elzen naar een nieuw pand aan de Wegastraat onder leiding van de volgende generatie: de drie broers Theo, Hans en Harry, mijn vader. De opdrachten-portefeuille groeide razendsnel en in 1985 werd de werkplaats flink uitgebreid. Uiteindelijk werd ook deze vestiging te klein en in 1988 werd een tweede vestiging in Zoetermeer geopend. Strategisch gezien een uitstekende keuze, omdat Zoetermeer zich ontwikkelde tot een middelgrote stad waardoor er altijd voldoende werk was.“

ABS DEN ELZEN

DERDE GENERATIE
Een paar jaar later kwam de derde generatie Den Elzen in de zaak. Joost staat nog steeds aan het roer en samen met zijn vrouw Daniëlle Vermeulen, Rogier Schinkel en Eric van den Steen vormt hij de directie van het autoschadeherstelbedrijf met een uitstekende reputatie. “We woonden vroeger niet vlakbij de zaak, maar ik kwam er regelmatig met veel plezier en ik heb me altijd al verbonden gevoeld met het bedrijf,” vervolgt Joost. “Toen ik een jaar of 12 was, hielp ik tijdens de vakanties mee met klusjes zoals opruimen, schoon-maken en helpen in de spuiterij. De belangrijkste les die ik van mijn vader en ooms geleerd heb? Blijf bij jezelf en ken je beperkingen. Creëer vanuit die filosofie een team waarin je elkaar aanvult.”

FAMILIEGEVOEL EN WERKPLEZIER ESSENTIEEL
“Behalve mijn vrouw Daniëlle werkt er dus geen directe familie in het bedrijf. Toch is ABS Den Elzen een echt familiebedrijf. We zien regelmatig dat vader hier werkt en zoon of dochter ook enthousiast wordt over het vak. Verder komt het familiegevoel terug in onze kernwaarden: sympathiek, ondernemend, familie en aandacht. Mensen moeten met een goed gevoel naar hun werk komen. Persoonlijke aandacht en respect voor elkaar helpen dan zeker mee. Het zijn de kleine dingen die het doen: een handgeschreven kerstkaart, een persoonlijk bericht op verjaardagen of een cadeautje bij een geboorte. De fijne, open werksfeer voelt vertrouwd en verbindt: een echt familiegevoel.”

NIEUWE HUISSTIJL EN NAAMSWIJZIGINGEN
“We hebben een enorme drive om het slimmer en beter te doen dan de concurrentie, want er is altijd groei mogelijk. Zo blijven we investeren in de ontwikkeling van onze bedrijven en medewerkers. Door diverse overnames en samenwerkingen vanaf 2009 kende ABS Den Elzen verschillende namen. Dit zorgde soms voor verwarring. Daarom heet ABS Breedveld vanaf nu ABS Den Elzen Gorinchem, ABS Hoppenbrouwers gaat verder onder de naam ABS Den Elzen Bergen op Zoom en ABS Autoschade Charlois heet voortaan ABS Den Elzen Rotterdam-Zuid. Aansluitend introduceren we een nieuwe huisstijl,” besluit Joost trots.

ABS DEN ELZEN
Goudstraat 21
2718 RD Zoetermeer
079 - 361 10 22
zoetermeer@denelzen.nl
www.denelzen.nl