Mijn Zaak Zoetermeer KRANT NR 4 - DECEMBER 2021

VOETMEDICA

Vijf jaar geleden startte Irma van der Vliet haar praktijk VoetMedica. Het herkennen en behandelen van voetklachten en gerelateerde klachten vanuit knieën, heupen, rug, nek en schouders is haar expertise. Mond-tot-mond-reclame resulteerde in een vlot groeiend cliëntenbestand. Een tweede vestiging aan de Dublinstraat bleek een goede zet. “VoetMedica groeit uit zijn jasje”, vertelt de enige vrouwelijke registerpodoloog in Zoetermeer. “Om mijn cliënten nog beter van dienst te kunnen zijn, is het tijd voor een volgende stap!”

Per 1 december 2021 is VoetMedica verhuisd naar de STEPHENSONSTRAAT 45

“Een heel groot  voordeel is dat de nieuwe praktijk zich op de begane grond bevindt en dat er ook andere medische disciplines aanwezig zijn waarmee samengewerkt wordt. Al met al wordt mijn praktijk alleen maar professioneler, zo maak ik nu gebruik van moderne freestechnieken en kan ik met behulp van een geavanceerde scanplaat in één oogopslag zien of iemand beenlengteverschil heeft. Mensen kunnen meekijken, waardoor de diagnose voor hen duidelijker wordt. De ontwikkelingen op ons vakgebied verlopen razendsnel. Qua materialen zijn bijvoorbeeld (sport)steunzolen aanmerkelijk geïnnoveerd en worden er effectievere verwerkingsmethoden toegepast. Stilstand is achteruitgang. Door het voortdurend volgen van bijscholing en congressen blijf ik vertrouwd met alle moderne technologieën.”

VOETMEDICA

LUISTEREN, TIJD EN AANDACHT
“Goed luisteren is essentieel. Dat kan alleen als je ruimschoots de tijd neemt voor je cliënten. Het is een werkwijze waarmee ik me wil onderscheiden. Echte aandacht resulteert namelijk in een effectieve klachtenanalyse. Mensen komen bij mij met verschillende klachten aan bijvoorbeeld schouders, nek, rug, heupen, knieën of voeten. Als uit de diagnose blijkt dat die klachten gerelateerd zijn aan de voeten, kan ik de behandeling starten. Effectief herstel begint dus altijd met de juiste diagnose. Verder is het ook van belang om te bespreken hoe klachten voorkomen kunnen worden. Het dragen van hulpmiddelen zorgt natuurlijk voor verlichting, maar bewustwording van de houding kan zeker bijdragen aan klachtenafname. Heb je een medische aandoening zoals jicht of diabetes waardoor er voetklachten ontstaan? Een totaaloplossing is dan de beste optie.”

MAATWERK
“Nadat ik de lichaamshouding vanuit allerlei posities gedetailleerd in kaart heb gebracht, maak ik de steunzolen exact op maat, rekening houdend met de specifieke voeteigen-schappen. Zo houd ik ook rekening met het soort schoenen dat iemand draagt. Een stewardess draagt immers andere schoenen dan een bouwvakker of een sporter. Je hoeft ook echt niet ineens al je schoenen weg te gooien. Het is in principe mogelijk om voor iedere schoensoort de meest ideale steunzool te vervaardigen, want het blijft namelijk maatwerk.”

SAMENWERKING MET ANDERE SPECIALISTEN
“Wist je trouwens dat de vergoeding van steunzolen onder de aanvullende verzekering valt en niet van toepassing is op het eigen risico! Is er meer expertise noodzakelijk? De afgelopen jaren heb ik een uitgebreid netwerk van specialisten opgebouwd zoals fysio- en manueel therapeuten, orthopedische schoen-makers en (medisch) pedicures, waarmee ik nauw samenwerk. Door bundeling van deze expertises ontstaat echt maatwerk. Naast de reeds bestaande locatie aan de Dublinstraat ben je vanaf nu ook van harte welkom op ons nieuwe adres aan de Stephensonstraat 45.”

Stephensonstraat 45
2723 RM Zoetermeer
06 - 576 712 91
info@voetmedica.nl
www.voetmedica.nl