Mijn Zaak Zoetermeer magazine-nr-2-april-2020

CONSTRUCTIF

Renoveren, verbouwen, transformeren, verduurzamen én onderhouden van bestaand vastgoed voor zowel de woning- als de utiliteitsbouw. Dat is in het kort wat Constructif Zoetermeer doet. Het aannemersbedrijf werkt dus niet voor particulieren! Voor wie dan wel? Constructif is werkzaam in de sectoren wonen, kantoren, zorg, onderwijs, overheid en industrie.

Constructif bouwt aan tevreden klanten

Misschien ben je nog niet bekend met Constructif. Dat kan kloppen, want het bedrijf ontstond pas in september 2018 na de fusie tussen Groenendijk PGN Bouw (utiliteitsbouw) en Aannemersbedrijf De Kwaasteniet (woningcorporaties). “We moesten elke keer de verschillen tussen die twee bedrijven uitleggen. Na de samensmelting zijn die twee bedrijven twee afdelingen binnen Constructif geworden”, vertelt Ferdinand Mulder, business unit manager Constructif Zoetermeer. Naast het hoofdkantoor in Dordrecht heeft Constructif de vestigingen Amsterdam, Rotterdam, Den Bosch en Zoetermeer.

CONSTRUCTIF

DICHTERBIJ
Om dichter bij de klant te zijn, opende Constructif drie jaar geleden de locatie aan de Argonstraat 36 in Zoetermeer. Dat was ook meteen het moment dat Ferdinand aan de slag ging bij Constructif, na 22 jaar bij een aannemingsbedrijf in Rijswijk. “Tijdens een informeel gesprek met de directie kwamen we op het idee om hier een vestiging te starten, dus kon ik meteen op zoek naar een locatie in Zoetermeer.”

VOORDELEN
Ferdinand: “Wij zijn op woongebied vooral sterk in het dagelijks onderhoud. Constructif stelt zich hierin op als een totaalontzorger. Ook hebben we ons eigen onderhoudsdienst en klantcontactcentrum met ongeveer 15 medewerkers. Dat scheelt woningcorporaties, verhuurders en vastgoedeigenaren dus veel zorgen.”
“Daarnaast werken we met een eigen app, waarmee we in nauw contact blijven met de klant. Dat vinden zij prettig werken, horen wij geregeld van onze woonconsulenten. In de utiliteitsbouw zijn we sterk in het inpandig renoveren van bedrijfsruimten en kantoren. Wij werken veel voor hogescholen en universiteiten. Hierdoor hebben we veel ervaring met het rekening houden met gebruikers in het pand. Denk hierbij aan stofarm bouwen en minimaal gebruiksoverlast. Door minimaal één keer per week een gebruikersoverleg te voeren betrekken we hen bij de verbouwing.”

BEKENDER WORDEN
Constructif werkte aan bekende projecten in de regio voor onder meer De Goede Woning, de TU Delft, het Alfrink College en het voormalige Hannie van Leeuwen-kantoorgebouw, dat werd omgetoverd tot appartementencomplex DOCK. “Momenteel zijn we in Rijswijk bezig bij de Nederlandse Loterij. Daar gaan we vijf etages verbouwen. Ook zijn we druk met werkzaamheden voor de Politie Zoetermeer en Den Haag, het Rijksvastgoedbedrijf, Provinciehuis en TNO”, geeft Ferdinand als enkele voorbeelden. “Door de vestiging in Zoetermeer kunnen wij in deze regio nog beter, sneller en flexibeler van dienst zijn. We hopen op nog meer projecten in de buurt, want nog niet iedereen kent ons. Onze klantenkring breidt wel steeds meer uit door goede ervaringen van klanten. Dat is ook dankzij de goede werksfeer bij ons personeel, dat zorgt voor betere prestaties.”

CONSTRUCTIF
Argonstraat 36
2718 SM Zoetermeer
088 - 616 25 00
info@constructif.nl
www.constructif.nl