vvd zoetermeer

Zoetermeer? Een suffe stad, waar niets gebeurt. Dat beeld had ook Marc Rosier voordat hij naar onze stad verhuisde. Geen vreemde gedachte als je daarvoor in Den Haag en Leiden woonde. Zijn vrouw Serena wilde echter graag terug naar Zoetermeer. Maar wil ik dat wel? Dacht Marc. In 2009 zetten zij toch de stap naar Zoetermeer en al snel veranderde hij van mening.

‘Zoetermeer mooier maken voor mijn kinderen’

Serena kwam met het puike idee dat Marc een hobby moest zoeken in de stad waarin hij vrijwel niemand kende. Marc, vader van Hugo (5) en Laura (3), was al langer actief voor de VVD in Den Haag en Leiden en sloot zich vervolgens aan bij VVD Zoetermeer. Een jaar later zat Marc in de gemeenteraad en weer een jaar later werd hij fractievoorzitter. Vier jaar geleden werd hij zelfs wethouder, die functie bekleedt hij nog steeds. Van jongs af aan heeft Marc de behoefte om zich met zijn omgeving bezig te houden. “Ik vind het heerlijk om elke dag bezig te zijn met het verbeteren van Zoetermeer. Ik hoop deze stad nog mooier te maken voor mijn kinderen en hoop dat zij na hun studie terugkomen, zodat we met zijn allen in Zoetermeer wonen.” 

vvd zoetermeer

SUCCES RANDSTADRAIL
“In de afgelopen vier jaar hebben we er alles aan gedaan om de binnenstad te veranderen”, zegt Marc, terwijl bouwvakkers naast zijn kantoor in het nieuwe gemeentehuis druk bezig zijn met de aanpassingen aan het Stadhuisplein. “Dat gaat er echt fantastisch uitzien. Net als de RandstadRail-halte eronder.” Marc begint niet zomaar over halte Stadhuis. De RanstadRail naar Den Haag is namelijk een groot succes en de VVD wil Randstad Rail-lijnen uitbreiden naar Rotterdam en Leiden. 

OPENBAAR GEBIED
De benodigde bezuinigingen op het openbaar gebied in 2011 hebben veel effect gehad, ziet ook Marc. “Dit jaar hebben we extra geld om het onderhoudsniveau op te hogen. De VVD wil dit terugbrengen naar het oude, hoge, niveau, want het stoort enorm, hoe sommige plekken in de stad erbij liggen.” Marc refereert naar de slogan van de VVD: Gewoon.Doen. “Wij willen de grootste partij worden en vanaf het eerste jaar meteen een aantal zaken in gang zetten. Denk aan het beheer van het openbaar terrein, investeren in de wijken en de komst van een nieuw zwembad.”

HUISBEZOEKEN
Om de inwoners van Zoetermeer beter te leren kennen, gingen VVD’ers de afgelopen periode de wijken in voor huisbezoeken. “Dan hoor je dingen die je anders niet hoort, zoals plaatselijke overlast. De bewoners kunnen aangeven wat zij belangrijk vinden en horen hoe wij daar tegenaan kijken. Zo ontstaat er echt een leuk gesprek”, vindt Marc.

EVENWICHT
Marc’s grootste uitdaging? “Het evenwicht bewaren tussen het wethouderschap, het VVD-werk én het thuisfront. Eigenlijk ben ik altijd aan het werk. Ook als ik de boodschappen doe en word aangesproken. Maar je hoort me niet klagen hoor, dit is een prachtige baan.”

marc@marcrosier.nl
www.vvdzoetermeer.nl