Mijn Zaak Zoetermeer MAGAZINE NR 5 - NOVEMBER 2019

louwers advies

Louwers Advies is meer dan een administratiekantoor. Hét is een allround adviesbureau dat jaarrekeningen, belastingaangiftes, loonadministraties en fiscale advisering verzorgt voor MKB-bedrijven in de regio. “We kunnen adequaat reageren en adviseren, omdat we een vertrouwensband met onze klanten opbouwen. Iedere klant heeft een vaste adviseur die als geen ander weet hoe de onderneming er financieel voorstaat,” vertelt Jan Louwers. Naast Jan staat Linda Barendregt garant voor een doortastende aanpak van fiscale kwesties. 

Wij vertalen ingewikkelde fiscale kwesties in concrete adviezen!

Jan Louwers en Linda Barendregt zijn beiden fiscaal econoom. De voordelen zijn duidelijk. Twee belastingadviseurs, een oude rot en jong bloed, weten namelijk meer dan één. Een krachtenbundeling op het gebied van fiscale kennis. Bovendien rondde Linda, die al negentien jaar met Jan samenwerkt, onlangs de opleiding Register Belastingadviseur succesvol af. “Het inschakelen van een Register Belastingadviseur levert louter voordelen op voor ondernemers binnen de MKB sector,” vertelt Linda. “Fiscale wetgeving kan complex zijn. We kunnen ondernemers de juiste weg wijzen en ingewikkelde fiscale kwesties uitleggen in begrijpelijke taal. We vertalen ze dus stap-voor-stap in concrete adviezen. Jan en ik vullen elkaar aan, maar beschikken ieder over specifieke expertise. Wie welke klant vertegenwoordigt, is dus afhankelijk van het fiscale probleem.”

louwers advies

FISCALE VRAAGBAAK
“Bepaalde situaties omtrent de inkomstenbelasting en geduldige uitzoekklussen liggen mij gewoon beter. Het zijn vaak details die het verschil maken. Zo moest ik laatst bij een echtscheiding, waar twee echtparen bij betrokken waren, onder andere uitzoeken wat de meest optimale situatie voor de hypotheekrenteaftrek was. Dat was buitengewoon gecompliceerd en daar duik ik dan graag in. Uiteindelijk is deze zaak naar tevredenheid van alle betrokkenen fiscaal en financieel correct afgehandeld. Iedereen wil zich ook begrepen voelen. Deskundigheid gecombineerd met inlevingsvermogen leveren de beste resultaten op. Onze werkwijze resulteert niet alleen in optimale fiscale oplossingen, maar ook in een goed gevoel. Door zijn jarenlange ervaring is Jan weer beter in totaaloverzichten. Zo vullen we elkaar prima aan.”

JONG BLOED MET AANDACHT VOOR DETAILS
“Linda is een stuk jonger dan ik en dat feit heeft natuurlijk consequenties voor de verdeling van ons klantenbestand,” vervolgt Jan. “Een klant van rond de dertig vindt meestal meer aansluiting bij haar. De aanstelling van Linda als tweede “man” kun je dus beschouwen als een verjonging van ons kantoor. We merken gewoon dat klanten automatisch meer binding hebben met een generatiegenoot.” Linda: “Dat geldt andersom net zo goed. Wat oudere klanten kiezen meestal voor Jan. Het blijft een gevoelskwestie, een klik en de meest geschikte persoon voor een bepaalde klus. Uiteraard werken we ook samen. Zo hebben we recent een familiebedrijfsoverdracht van vader naar zoon tot een goed einde gebracht. We hebben in deze situatie eerst het firma-aandeel van de vader geschonken aan de zoon met gebruikmaking van de bedrijfsopvolgingsregeling. Vervolgens is de volledige onderneming door de zoon ingebracht in een vennootschapsstructuur. Het complete traject vond plaats in een tijdsbestek van een halfjaar. En dat alles zonder belastingheffing.“

Julianalaan 23
2712 CB Zoetermeer
079 - 342 99 42
info@louwers.net
www.louwers.net