van dorp hout

Van Dorp Hout is een begrip in Zuid-Holland. Bedrijven en particulieren kennen de weg naar het houtbedrijf dat gespecialiseerd is in planken, balken en plaatmateriaal. Stilstand is echter achteruitgang. De indeling van het terrein is onlangs aangepast door de realisatie van het natuurpark de Driemanspolder. De uitbreiding van de werkplaats en de aanschaf van nieuwe machines resulteerden in twee nieuwe loodsen. Trots als een pauw presenteert directeur Henk-Arie Schra de computergestuurde afkortzaag die ook onder hoeken kan zagen: “Zo kunnen we nog efficiënter maatwerk leveren voor bijvoorbeeld overkappingen.”  

Wij hebben de planken en onze klanten maken daar iets van!

Langzamerhand gaat de zon weer schijnen. Tuin- en/of balkondeuren gaan open en het buitenleven lonkt. Tijd voor een knusse zithoek van steigerhout, nieuwe tuinschermen, een charmant tuinhuisje of een praktische berging op maat. “Wij hebben de planken en onze klanten moeten daar iets van maken. Dat is in een notendop precies wat wij doen. Particulieren en bedrijven komen met ideeën en wij hebben het hout voor de uitvoering van hun project. We hebben gewoon heel veel hout. Wil je vooraf weten wat je nieuwe schutting gaat kosten? Met een handige tool op onze website stel je eenvoudig de schutting inclusief bevestigingsmaterialen samen en weet je precies waar je aan toe bent. Hulp nodig bij de installatie? Wij hebben een uitgebreid netwerk met vakkundige hoveniers.”

van dorp hout

VERGRIJSD HOUT IS POPULAIR!
”Heb je ooit 15.000 m2 hout bij elkaar gezien? Netjes gesorteerd op soort en maten en uitstekend beschermd tegen de regen door de extra geplaatste inschuifstellingen. Zo blijft ons hout keurig droog en kunnen we onze voorraad goed presenteren. In het geïmpregneerde assortiment is het aantal afmetingen van planken en balken toegenomen van 18 x 45 mm tot zelfs 70 x 295 mm. Verder is ons assortiment Lariks/Douglas aanzienlijk. Het is een zware, duurzame naaldhoutsoort die buiten onbehandeld kan worden toegepast voor veranda-overkappingen, schuttingen en pergola’s. Het hout vergrijst op een natuurlijke wijze na verloop van jaren. Onze klanten houden ervan!” 

WIJ HEBBEN WERELDHOUT!
“Ons hout is letterlijk en figuurlijk wereldhout. Zo komt het geïmpregneerde hout uit Zweden en Lariks Douglas uit Duitsland. De tropische hardhoutsoorten komen uit Indonesië, Suriname en Brazilië. De vraag naar duurzame tropische hardhoutsoorten groeit sterker dan de aanwas ervan. Hoe lost Van Dorp Hout dat probleem op? “We zijn pas nog in Brazilië en Suriname geweest om de band met onze leveranciers te versterken. Ook zochten we een houtsoort die de stijgende vraag naar hardhout afremt en tegelijkertijd bossen en tropische regenwouden spaart. Het antwoord hebben we gevonden in Accoya dat opgewassen is tegen alle extreme klimatologische omstandigheden. Het is dan ook de ideale keuze voor kozijnen, deuren, luiken, terrassen, loopdekken, gevelbekleding, balustrades, tuinmeubilair en speeltoestellen.”

Voorweg 153
2716 NJ Zoetermeer 
079 - 351 25 78
info@vandorphout.nl
www.vandorphout.nl