lex van wijk

Missie? Tuingeluk creëren! Hovenier Lex van Wijk leerde de fijne kneepjes van het vak op de hoveniersopleiding in Boskoop. Op een prachtige locatie aan de Zegwaartseweg waar zijn ouders ooit een boerenbedrijf bestierden, floreert nu al 35 jaar een sympathiek hoveniersbedrijf.

Wij creëren dé tuin die bij uw persoonlijkheid past!

De focus ligt op maatwerk voor zowel particulieren als bedrijven. Wat is de meerwaarde van een hovenier eigenlijk? “Als hovenier moet je technisch onderlegd zijn om ontwerpen uit te kunnen voeren en brede plantenkennis bezitten. Zo hebben planten alleen maar toegevoegde waarde als ze op de juiste plek staan. Een onderhoudsvriendelijke tuin staat dan ook vol met planten. Dat klinkt misschien tegenstrijdig, maar een plantenborder die goed in elkaar zit, vereist minder werk dan bestrating,” vertelt Lex.

“De tuin is de laatste jaren steeds meer een verlengstuk van ons woongenot geworden. Als het dan net even anders moet of mag, bent u bij ons aan het juiste adres. Dat geldt voor zowel nieuwbouw als bestaande tuinen. Groot of klein. Het tuinplaatje moet kloppen. Een tuin die past bij de karakters van de bewoners is van onschatbare waarde. We noemen dat gevoel persoonlijk tuingeluk. Buiten zijn, maakt blij! Lekker genieten van de eerste zonnestralen, blauwe luchten, vogels, vlinders en “groen” dat gedurende de seizoenen verrassende  metamorfoses ondergaat. Maar dan wel in de tuin die bij u past. Kiest u voor lekker schoffelen en/of heerlijk relaxen? Hebt u wel of geen groene vingers? Of hebt u ondersteuning nodig bij onderhoud, snoeiwerkzaamheden en/of beplantingsadvies. Het maakt niet uit. Wij zorgen ervoor dat u de tuin krijgt die past bij uw persoonlijkheid. Alleen dan kunt u er optimaal van genieten!”

lex van wijk

4 BASISVOORWAARDEN VOOR MEER TUINGELUK
“Mensen willen vaak meer dan een  veredeld vliegveld. Omdat wij vanuit sfeerbeelden denken is een goed  ontwerp met de juiste verhoudingen essentieel. Meer tuingeluk is afhankelijk van vier basisvoorwaarden die wij hanteren om het juiste effect en een goed gevoel te kunnen creëren. Allereerst zorgen we voor een goede verhouding tussen “groen” en bestrating. Te veel bestrating oogt ongezellig en sfeerloos. Dat geldt eigenlijk ook voor een vlakke tuin. Zo zorgt spelen met hoogte, driedimensionaal gezien, voor meer spanning, diepte en intimiteit in uw tuin. Op inkijk van de buren zit u immers niet te wachten. Rust en privacy zorgen voor een veilig en vrij gevoel. Tot slot moet de tuin passen bij de hoeveelheid energie die u er zelf in wilt stoppen. Anders ligt verwaarlozing al heel snel op de loer. 

TOE AAN EEN OPTIMAAL TUINGEVOEL? 
Kom gerust eens langs om inspiratie op te doen en te ontdekken waar uw tuingeluk uit bestaat. Uiteraard willen wij ook uw tuin zien, meten en “proeven”. Vervolgens vertalen we uw wensen in een “groen” sfeervol ontwerp. Uw tuin, dat bent u zelf! Wanneer kiest u voor puur tuingeluk?”

Zegwaartseweg 148
2728 PC Zoetermeer
079- 331 01 40
info@lexvanwijkhoveniers.nl
www.lexvanwijkhoveniers.nl