Body Stress Release

Wie  in zijn vinger snijdt, ziet er na een paar dagen niets meer van terug. Dat een lichaam zichzelf geneest, vinden we eigenlijk heel vanzelfsprekend. Toch loopt ons lichaam af en toe vast als er teveel spanning (bodystress) op de spieren wordt vastgezet, dan ontstaan klachten en gaat het herstelvermogen achteruit. Body Stress Release (BSR) helpt ons lichaam weer te herstellen.

‘(Werk)Stress eruit, veerkracht terug!’

TRIENKE WIERSMA VERTELT OVER DE LETTERLIJKE KNEEPJES VAN HAAR VAK
“Body Stress Release is een milde, natuurlijke behandeling. Met veel plezier werk ik nu alweer dertien jaar met deze verbazingwekkende techniek,” steekt BSR-behandelaar Trienke van wal. Als eigenaresse van de BSR-praktijk in Zoetermeer behandelt zij mensen met verschillende pijnklachten. “Met mijn handen geef ik impulsen op de spieren waarmee ik het signaal afgeef om de overdaad aan spanning los te laten.” 

WAT IS BODY STRESS RELEASE?
BSR is een gezondheidstechniek die gebaseerd is op het natuurlijke vermogen tot herstel. Spieren worden overbelast door o.a. werkstress, valpartijen, ongelukken, verkeerde zithouding, geboortestress, maar ook door mentale of emotionele overbelasting. Dit leidt tot vele pijnklachten, gespannenheid, slaapproblemen of vermoeidheid. Een lichaam gaat strammer aanvoelen en geneest steeds minder goed. De lichamelijke en mentale veerkracht verdwijnt. 

Body Stress Release

ERVARING MET DE PIJNLIJKE GEVOLGEN VAN SPANNING
Zelf kampte Trienke vanaf haar 17e met flinke hoofdpijn. “Niets hielp, totdat ik met Body Stress Release in aanraking kwam. Na zes maanden begon ik me af te vragen waar mijn hoofdpijn toch bleef. Inmiddels zijn we vele jaren verder en ben ik nog steeds pijnvrij, terwijl ook ik weleens met spanningen te maken heb.” Door deze ervaring gesterkt, koos de voormalige leerkracht in 2005 voor het volgen van de speciale opleiding in Zuid-Afrika. “Als ik cliënten hoor zeggen dat zij hun leven weer terughebben omdat hun klachten afnemen, ben ik zo blij dat ik dit werk doe!”

NUCHTERE TANTE DIE LIJKT TE TOVEREN
“Ik ben een nuchtere tante,” lacht Trienke. “Ik sta voor veel dingen open maar moet het wel zelf zien en beleven. BSR is gebaseerd op de biologische wetmatigheden van ons lichaam en is zo herkenbaar! Ik gelóóf er niet in, ik zie gewoon dat het werkt. Het is geen toveren maar lijkt er soms wel op.”

SPECIALE BEHANDELTAFEL 
Voor de praktijk in De Leyens heeft de ervaren behandelaar een speciale BSR-behandeltafel laten maken. Cliënten hoeven er niet op te klimmen, de tafel brengt ze automatisch in de juiste positie. “Tijdens het werk geef ik de behandeling gewoon over de kleding heen, je kunt zelfs je schoenen aanhouden. De impulsen zijn zó mild dat ik na afloop weleens mensen zie denken ‘Moet dit wat doen...?’ Maar het werkt wel degelijk en meestal komen ze - soms snel, soms met wat meer behandelingen - van hun pijn-lijke rug, nekklachten, onrust, hoofdpijn of pijnlijke armen en benen af.” 

Wie meer wil weten, vindt alle informatie overzichtelijk op onderstaande website. 
Trienke heeft tevens een boek geschreven: ‘BSR Processen in Beeld’.

Jacques Tatistrook 17
2726 TP Zoetermeer 
(wijk 26 De Leyens)
079 - 331 98 03 
www.bsrzoetermeer.nl