Mijn Zaak Zoetermeer KRANT NR 5 - AUGUSTUS 2019

g. van wijk auto

Zijn vader had een gas- en oliehandel aan de Galvanistraat. Als 7-jarig jongetje hielp Gert van Wijk al met het onderhoud van het wagenpark. Na de lts volgde hij de opleiding schademonteur bij het ROC Leiden. Het repareren van auto’s bleek echter zijn passie. In 1989 startte hij Gert van Wijk Auto in de schuur van zijn vader. Vijftien jaar later verhuisde het garagebedrijf door de bouw van Oosterheem naar de Kryptonstraat 74. In augustus 2019 bestaat de universele garage met vijf werkplaatsen exact dertig jaar. Achteroverleunen is uit de boze, want in 2020 verrijst er aan de Heliumstraat een compleet nieuw garagebedrijf van 2200 m2.

Wat we beloven, maken we waar met onze handen!

Het spreekwoord “Goede wijn behoeft geen krans” is bij Gert van Wijk Auto wel heeltoepasselijk. Tot voor kort had de garage niet eens een website. Al is het nog wel zonder e-mailadres, omdat Gert e-mailen onpersoonlijke communicatie vindt. “Als je probleem hebt met je auto, kun je beter even langskomen of bellen. Dat werkt het beste. Wat we beloven, maken we waar met onze handen,” vertelt Gert. “Ons trouwe klantenbestand is dan ook het resultaat van dertig jaar vertrouwen en waardering in de sleutelkunsten van ons familiebedrijf. We stralen vertrouwen uit door onze persoonlijke aanpak. Klanten voelen zich hier geen nummer en de meeste klanten kennen we bij naam. Ze zien hier altijd bekende gezichten. Zo loopt zoon Rutger al jaren mee als 1e monteur. Daarnaast verzorgt mijn vrouw Irene de boekhouding en regelt zij stages en personeelszaken. We doen het samen en dat voelt goed!”  

g. van wijk auto

WAARDERING IS HET GEHEIM VAN ONS SUCCES!
“Speerpunten zijn service, kwaliteit en flexi-biliteit. Je hebt niets aan een auto met een serieuze storing zoals een tik in de motor of een olielek. Dat begrijpen we heel goed. Na de diagnose weten onze klanten precies waar ze qua kosten aan toe zijn. Ze houden niet van verrassingen achteraf en dat beseffen we heel goed. Vervolgens denken we mee over de meest efficiënte oplossing. Na de reparatie laten we eventueel vervangen onderdelen zien en leggen we uit wat we gedaan hebben. Eerlijk en helder! Die werkwijze waarderen onze klanten. Dat blijkt uit het feit dat we maar liefst 95 % van onze klanten na de eerste reparatie terugzien voor bijvoorbeeld een APK-keuring of onderhoudsbeurt. Onze goede reputatie wordt zelfs doorgegeven aan volgende generaties. We hebben ook klanten uit Spanje en Zwitserland die hun familiebezoek aan Nederland combineren met een onderhoudsbeurt bij hun vertrouwde garage. Een stukje waardering waar we erg trots op zijn.”

VOORDELEN BOVAG & AUTOCREW GARAGE
“Sinds kort zijn we niet alleen aangesloten bij BOVAG maar ook bij AutoCrew Garage, een werkplaatsconcept van Bosch die onderdelen, technische trainingen en diagnoseapparatuur levert. Alle merken mogen we nu met behoud van fabrieksgarantie onderhouden en repareren. We hanteren dus dezelfde voorwaarden als de merkgarages, alleen zijn onze prijzen scherper. Zo garanderen we professionele uitvoering van service, onderhoud en reparatie aan nieuwe en gebruikte auto’s. Uiteraard zijn we een RDW erkend keuringsstation inclusief kentekenloket. Tot slot blijven we ons profileren en gaan we een uitdaging niet uit de weg. We kijken dan ook uit naar onze nieuwe locatie in 2020 aan de Heliumstraat,” besluit Gert.

G. VAN WIJK AUTO
Kryptonstraat 74
2718 TD Zoetermeer
079 - 341 50 96